Cîrstea, parcurs istoric la Indian Wells: Sorana nu mai reușise așa ceva de 656 de zile

Cîrstea, parcurs istoric la Indian Wells: Sorana nu mai reușise așa ceva de 656 de zile

Sorana Cîrstea (32 de ani, 83 WTA) se pregătește de duelul din sferturile Indian Wells cu Iga Swiatek (Polonia, 21 de ani, 1 WTA), o jucătoare de coșmar pentru sportivele din România, cu excepția Simonei Halep, după cum Adevărul a arătat aici.

Sorana Cîrstea are 8 victorii și 6 înfrângeri în acest sezon

Indiferent de ce va face în partida care urmează să fie programată – transmisia va fi pe Digi Sport 2 - „Sori“ are deja niște reușite importante după parcursul ei în California. În primul rând, victoria cu Caroline Garcia (Franța, 29 de ani, 5 WTA) a fost prima pentru Cîrstea cu o adversară de Top 5 după 2017. În plus, la Indian Wells 2023, românca a scăpat de marea ei problemă, descrisă de Adevărul aici.

Ca să vedem când Sorana a mai legat patru victorii pe tabloul unui turneu trebuie să ne întoarcem în timp. Cu mult! Și ne dăm seama că, la BNP Paribas Open 2023, Cîrstea a ajuns la patru meciuri câștigate în același turneu după 656 de zile! Ultima dată, ea avusese o asemenea serie, la Strasbourg, între 24 mai – 28 mai 2021. Atunci, a trecut de Venus Williams, Shuai Zhang, Bianca Andreescu (s-a retras înainte de partidă) și de Magda Linette. În finală, Cîrstea a pierdut în fața lui Krejcikova, scor 3-6, 3-6. Două săptămâni mai târziu, cehoaica avea să câștige French Open, la simplu, dar și la dublu!

Înainte de Strasbourg, Cîrstea a mai avut un turneu în care a legat chiar cinci victorii, cucerind trofeul pe zgura. Vorbim despre Istanbul Cup, unde Sorana a trecut, pe rând, de Baindl, Potapova, Ferro, Kostyuk și Mertens, în perioada 20 aprilie – 25 aprilie 2021.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria