CITATUL ZILEI

CITATUL ZILEI

"Dat fiind că cel ce violează legile este un om nedrept, iar cel ce le respectă este drept, este evident că toate dispoziţiile legale sunt într-un anume sens drepte; şi, întrucât tot ce se stabileşte prin legislaţie este legal, putem afirma că fiecare dintre aceste prescripţii este dreaptă. Dar legile se pronunţă asupra tuturor lucrurilor, având în vedere interesul comun, fie al tuturor cetăţenilor, fie al conducătorilor, indiferent dacă aceştia din urmă sunt desemnaţi după criteriul valorii sau după vreun alt criteriu asemănător. De aceea, numim drept, într-o primă accepţiune, ceea ce creează şi menţine pentru o comunitate politică fericirea şi elementele ei constitutive." - Aristotel, "Etica nicomahică" (pp. 104, Editura IRI, Bucureşti, 1998)


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”