Citiți ASTA!

Citiți ASTA!

Rusia își amplasează sistemul ultramodern S 400 la 1100 km de București! Armata rusă a anunțat la finalul săptămânii trecute că va desfășura sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă S-400 ultramoderne în Crimeea, peninsula ucraineană anexată în martie 2014, informează AFP, citată de  Flux24 .

Aceste sisteme vor fi instalate în regim permanent începând din luna august la Feodosia, în estul peninsulei, a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti un responsabil al armatei ruse, Evgheni Oleinikov.

Feodosia se află la o distanță parcursă cu autoturismul de 1133 km de București. 

S-400 este un sistem de apărare antiaeriană și antirachetă ultramodern, cu o rază de 400 kilometri. În afara celor instalate pe teritoriul său, Rusia a mai desfășurat sisteme S-400 în special la baza sa aeriană de la Hmeimim din Siria.

Sisteme S-400 ar urma să fie desfășurate la principalele baze navale ale marinei ruse din Extremul Orient, la Vladivostok și la Viliucinsk, în Kamceatka.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro