Citiți ASTA!

Dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, tot mai multe dintre  persoanele care au avut statutul de denuntatori sau chiar martori cu identitate protejata in diverse anchete instrumentate de catre DNA au ajuns acum sa fie „vanate” si „executate” fara mila. Bineinteles, sub tot felul de pretexte oficiale gasite de catre sefii care, totusi, nu pierd prilejul sa-i „lumineze” ca totul li se trage de la faptul ca au fost „cartitele” DNA-ului in sistem.

Contrainformatiile in alerta

Se spune ca, daca ar fi trait in Romania zilelor noastre, nici macar Maica Tereza nu ar fi avut dosarul fara pata. Asa ca nimeni nu prea mai are timp sa disece cazurile celor care intra de-a valma in malaxorul justitiei, mai ales atunci cand este vorba despre oameni care lucreaza in domenii de activitate extrem de vulnerabile la flagelul coruptiei si unde DNA a inceput deja „curatenia generala”. Numai ca, in ultima vreme, structurile de protectie interna si cele de contrainformatii au fost alertate de sesizarea mai multor stranii coincidente, in care oameni care i-au sprijinit pe procurorii anticoruptie si pe ofiterii de politie judiciara cu care acestia lucreaza sunt acum terfeliti prin tot felul de cauze. Desigur, fiecare caz trebuie anchetat in parte, numai ca numarul prea mare de coincidente, dar si „subtirimea” dosarelor instrumentate de catre procurorii de la alte Parchete pe baza sesizarilor din interior au facut ca la structurile centrale de la Bucuresti sa se aprinda un beculet de alarma. Pentru ca exista suspiciuni ca se poate vorbi de o miscare in sens invers, asa ca „victimele” directe sau colaterale ale unor anchete din trecut ale DNA s-ar putea razbuna acum pe cei care, la acel moment, i-au sprijinit pe procurorii anticoruptie. Iar daca, pentru ceva vreme, cei identificati drept „cartitele” DNA erau doar amenintati, acum situatia pare sa fi degenerat total.

Se sparg in instanta

Multi dintre functionarii statului sau membri ai sistemului care au cazut deja sub „ghilotina” anchetelor DNA au ajuns deja in instanta si chiar au fost condamnati la inchisoare. Numai ca, in aceste dosare, de multe ori succesul procurorilor anticoruptie s-a datorat unora dintre martorii sau denuntatorii care au decis ca legea este mai presus de interesul de gasca si nu au pregetat sa colaboreze cu anchetatorii pentru identificarea si demascarea colegilor sau sefilor implicati in tot felul de retele de influenta. Marea problema este insa ca, odata cu trimiterea dosarelor in instanta, inculpatii au putut avea acces la informatiile pe baza carora s-au formulat acuzatiile, asa ca au putut identifica direct sau barem banui pe posibilii „turnatori”. Care acum au ajuns sa fie terorizati de colegii sau sefii retelelor care nu au fost destructurate in totalitate.

Noi cazuri „Berbeceanu”

Deocamdata, mai multe rapoarte incendiare care ar putea proba „vanatoarea de cartite” ale DNA declansate la diverse esaloane de conducere ale unor institutii ale statului roman se afla in lucru la structurile informative care par sa se convinga tot mai mult de existenta acestor operatiuni de „vendetta” bine puse la punct impotriva celor care au sprijinit organele de ancheta. Ceea ce, desigur, ar putea provoca un adevarat cutremur in sistem, mai ales ca, astfel, in perioada urmatoare ar putea iesi la iveala mai multe cazuri „Berbeceanu”, ceea ce va face ca situatia sa fie tot mai greu de gestionat. Oricum, se poate vorbi deja de pericolul declansarii unui adevarat razboi pe viata si pe moarte chiar in sanul breslei procurorilor, unde s-a ajuns deja la acuze de „talibanism”. Pe de alta parte insa, daca exista indicii viabile despre „vanatoarea” declansata impotriva colaboratorilor DNA, procurorii anticoruptie ar putea prelua toate aceste dosare sensibile si contraacara spectaculos.  Cătălin TACHE/National


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade