Citiți ASTA!

Citiți ASTA!

De ce sunt oamenii mai fericiți în apropierea mării. În creierul nostru se produc schimbări incredibile. Știința a reușit să explice care sunt mecanismele care influențează starea oamenilor atunci când se află în apropierea unei ape. Există inclusiv modificări chimice importante care au loc în corpul nostru atunci când ne plimbăm, de exemplu, pe malul mării.

În primul rând, evidențiază un studiu realizat de biologul marin Wallace J. Nichols și apărut în publicații din întreaga lume,  apropierea de apă ne induce automat o stare meditativă.  Sunetul valurilor este perceput de creierul uman ca un semnal că trebuie să se relaxeze.

În apropierea apei, grijile zilnice sunt date uitării cu repeziciune. Ca un reflex, constată omul de știință, creierul uman trece de pe “modul ocupat” pe “modul relaxat”. În acest fel, mintea ne poate zbura liber pentru că nu mai este îngreunată de problemele obișnuite.

Lângă apă apare și “senzația de pierdere în  văzduh” ( eng-sense of awe, un tip de emoție identificat relativ recent de către oamenii de știință). Acest sentiment, arată sursa citată, ne face mai fericiți  pentru că permite minții umane să călătorească aiurea în timp și spațiu fără a rupe complet legătura cu momentul prezent.

Până și beneficiile exercițiilor fizice uzuale cresc atunci când ele sunt practicate în apropierea unei ape. Cercetătorul american a descoperit că alergatul pe malul mării sau o tură cu bicicleta pe lângă un râu au efecte mult mai importante decât alergatul într-un oraș aglomerat sau exercițiile zilnice la sală, scrie  Profit.ro .

Tot la nivel fizic, concret, este bine de știut că apa, mai ales cea sărată, reprezintă o sursă importantă de ioni negativi, compuși care influențează în bine starea de sănătate a organismului.

Nu în ultimul rând, arată studiul citat, înotul în ape sălbatice provoacă schimbări importante în organism și ajută la menținerea sănătății.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…