Citiți cum descrie România un ziarist polonez venit să facă un reportaj despre tenisul feminin. Cine a fost în Polonia știe că nu minte

Citiți cum descrie România un ziarist polonez venit să facă un reportaj despre tenisul feminin. Cine a fost în Polonia știe că nu minte

Citiți cum descrie România un ziarist polonez venit să facă un reportaj despre tenisul feminin. Cine a fost în Polonia știe că nu minte.

Un jurnalist polonez a realizat un reportaj despre Romania, uimit de ascensiunea pe care tenisul feminin din tara noastra a avut-o in ultima perioada. Jurnalistul Bartosz Gebicz de la revista Przeglad Sportowy a stat cateva saptamani in Romania, prilej cu care si-a prezentat concluziile, citate de  Ziare.com .

Autorul dezvaluie inca de la inceput ca a hotarat sa-si petreaca vacanta in Romania dupa o discutie pe care a avut-o cu Mihaela Buzarnescu la Wimbledon, in care sportiva noastra i-a spus ca tenisul este in mare voga in tara noastra in acest moment.

Asa se face ca jurnalistul publicatiei poloneze a sosit in Romania si a ramas socat inca de la primul contact cu tara noastra.

"Romania mi-a oferit sentimente mixte. Se transforma dinamic si agresiv, amintindu-mi de Polonia din urma cu 15 ani. E taramul haosului, care te poate captiva cu munti frumosi si Dracula, dar in acelasi timp te poate speria cu mult kitsch, soferi nebuni, gunoaie sau caini vagabonzi la fiecare pas.

In plus, gasesti multe ruine ale unor investitii neterminate si o zona larga de saracie. In orice caz, poti simti energia grozava si entuziasmul oamenilor, care nu vor sa piarda nicio clipa. Magazinele sunt deschise de dimineata pana seara inclusiv duminica!", a scris jurnalistul polonez.

Cat priveste ascensiunea tenisului feminin din Romania, polonezul a descoperit ca totul este mai degraba o ambitie a sportivelor si a parintilor decat rodul unui proiect serios.

"Sportivii au parte de succes in mod regulat, desi climatul in Romania este diferit decat cel din Italia, sunt cluburi mai putine decat in Spania sau Franta si nu exista turnee majore. Nu exista un sistem de dezvoltare, dar chiar si asa Romania are o medalie olimpica si sase jucatoare in top 100. In aceasta parte a Europei, tenisul functioneaza in mod individual. Nu cu mult timp in urma, doctorul Buzarnescu mi-a spus asta la Londra", a comentat acesta.

Jurnalistul polonez a mai remarcat ca parintii romani fac mari sacrificii pentru a-si vedea copiii tenismeni profesionisti.

"Trebuie sa intri in datorii, sa mergi la banca. Sa te imprumuti la familie sau la prieteni. Trebuie sa-ti vinzi casa, sa plangi dupa ea, dar eventual vei avea conditiile potrivite pentru antrenament", a scris publicatia poloneza.

De asemenea, revista poloneza a scris si despre impactul pe care Simona Halep il are in Romania. Sportiva este descrisa ca o celebritate, de care anumiti politicieni, precum primarul din Busteni, incearca sa profite.

"Urmele Simonei Halep le gasesti la fiecare pas. Apare pe panouri cu autoritatile locale, face reclama la bauturi, deodorante si telefoane, timp in care si-a creat si un imperiu imobiliar.

Si-a cumparat un hotel in Brasov, in timp ce in Mamaia a construit un imobil pentru petrecareti. A devenit o personalitate cum este Robert Lewandowski pentru polonezi. Nu doar un sportiv, ci mai mult o celebritate. L-a intrecut deja pe Gica Hagi", a conchis Bartosz Gebicz.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”