Citiți și voi cum a fost mituit astăzi Dorneanu! Va fi cel mai bine plătit bugetar din România! Amănunte ȘOCANTE!

Citiți și voi cum a fost mituit astăzi Dorneanu! Va fi cel mai bine plătit bugetar din România! Amănunte ȘOCANTE!

Citiți și voi cum a fost mituit astăzi Dorneanu! Va fi cel mai bine plătit bugetar din România!Senatul a adoptat luni, în calitatea de cameră decizională, modificările aduse legii de funcționare a Curții Constituționale. Amănuntele sunt de-a dreptul șocante! Valer Dorneanu va ajunge la un venit de peste 47.000 de lei pe lună!!! 

Conform G4Media.ro , o modificare extrem de importantă adusă azi legii de funcționare a Curții Constituționale vizează superveniturile de care vor beneficia judecătorii constituționali odată cu aplicarea legii. Supervenituri care vor putea depăși suma de 10.000 de euro pe lună.

Parlamentul a modificat modul de calcul și de acordare a pensiilor pentru judecătorii CCR. Astfel, pensia unui membru al Curții va fi în cuantum de 80% din indemnizația brută a unui judecător aflat în funcție, inclusiv sporurile. Mai important, dacă un judecător primește deja o pensie pentru o activitate anterioară, indiferent de cuantumul acesteia, ea se va majora pentru a fi la nivel de Curte Constituțională și se va cumula cu indemnizația.

Calculând potrivit noii modificări, veniturile lunare ale președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, vor crește cu peste 15.000 de lei pe lună. În aceeași situație vor fi alți șase dintre judecătorii CCR, deoarece toți primesc în prezent și pensie pe lângă indemnizația de membru al Curții.

Doar judecătorii Attila Varga și Maya Teodoriu nu sunt și pensionari.

Noile prevederi din legea de funcționare a CCR privind veniturile judecătorilor:

”Art. 71 – (1) Judecătorii Curții Constituționale cu o vechime în activitatea juridică sau în învățământul juridic superior de cel puțin 25 de ani, indiferent de vârstă și de data pensionării, beneficiază la cerere, de pensie de serviciu egală cu 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară și de sporurile avute. Pentru fiecare an care depășește vechimea menționată, la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul, fără a o putea depăși. Pensia astfel stabilită se actualizează în raport cu indemnizația de încadrare brută lunară și sporurile aferente ale judecătorilor Curții Constituționale. Pensia de serviciu se recalculează, la cerere, prin adăugarea vechimii dobândite în funcția de judecător după data stabilirii acesteia.

(2) În ipoteza în care calitatea de pensionar a fost dobândită înainte de intrarea în exercițiul mandatului, pensia aflată în plată se recalculează potrivit prevederilor alin. (1).

(3) Pensia de serviciu poate fi cumulată cu orice venituri realizate.

(4) Beneficiarii pensiilor aflate în plată pot opta pentru pensia de serviciu potrivit prevederilor prevăzute de alin. (1)”.

Calculele făcute de G4Media.ro , potrivit noilor prevederi, în cazul președintelui CCR, Valer Dorneanu:

Indemnizație de judecător: 22.543 lei

Sporuri:25% spor de suprasolicitare neuropsihică – 5.635 lei

5% spor de confidențialitate – 1.127 lei

15% spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase – 3.381 lei

Spor pentru titlul de doctor – 950 lei

Total sporuri: 11.093 lei

Total indemnizație + sporuri – 33.636 lei brut și 19.677 lei net

Valer Dorneanu primește în prezent și o pensie de 12.153 lei / lună

După intrarea în vigoare a modificărilor aduse legii CCR, pensia lui Valer Dorneanu va fi, la încetarea mandatului de judecător, de 80% din indemnizația brută, la care se adaugă sporurile. Adică 26.908 lei pe lună. La această sumă se adaugă câte 1% pentru fiecare an de vechime care depășește minimul de 25 de ani.

Valer Dorneanu și-a început cariera de procuror în 1967, deci a ajuns la o vechime de 51 de ani, cu 26 de ani mai mult decât minimul necesar. Așadar, 1% din 26.908 înmulțit cu 26 de ani înseamnă 6.994 de lei în plus pe lună.

Rezultă o pensie brută de 33.902 lei. După aplicarea contribuției la sănătate și a impozitului de 10%, pensia netă va fi de 27.461 lei.

Numai că Valer Dorneanu va beneficia de această sumă încă din timpul mandatului, deoarece pensia sa aflată acum în plată, în cuantum de 12.153 lei, va fi actualizată la nivelul pensiei de membru al Curții, adică la 27.461 lei.

Mai mult, pensia va putea fi cumulată cu indemnizația actuală și sporurile aferente, Valer Dorneanu ajungând la un venit de peste 47.000 de lei pe lună. Cu peste 15.000 de lei mai mult decât primește în prezent.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro