Cîţu - moţiune de cenzură: Nu ştiu ce scuză mai pot găsi cei din UDMR

Cîţu - moţiune de cenzură: Nu ştiu ce scuză mai pot găsi cei din UDMR

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că UDMR nu mai poate găsi nicio scuză în ceea ce priveşte susţinerea moţiunii de cenzură depusă de Opoziţie, pentru că liberalii au un program de guvernare, alternativă la bugetul de stat pentru anul 2019, sunt deschişi la negociere şi vor să respecte valorile europene.

Senatorul liberal a explicat vineri că, în cazul adoptării de către Parlament a moţiunii de cenzură, viitorul Cabinet poate să includă şi membri ai UDMR. El a adăugat că PNL este deschis negocierilor până în ziua votului.

"Ieri, PNL a prezentat o alternativă la bugetul pentru 2019. (...) Avem un buget pe care cei de la UDMR pot să îl studieze, pot să vadă care sunt priorităţile. Vă spun: priorităţile sunt investiţiile. Nu am spus nimic despre premier şi miniştri. Totul se negociază după votul de la moţiune. Acel Cabinet poată să includă şi membri ai UDMR. (...) Dacă nici acest lucru nu este de ajuns - program de guvernare, suntem deschişi la negociere, vrem să respectăm valorile europene, nu ştiu ce scuză mai pot găsi colegii de la UDMR în acest moment", a afirmat Cîţu, la Parlament.

În opinia sa, UDMR ar trebui să îşi pună întrebarea ce Guvern susţine. "E o întrebare pe care ar trebui să şi-o pună. Dacă în Europa faci parte dintr-o familie liberală sau o familie care respectă valorile europene şi aici susţii un Guvern care distruge România şi o îndepărtează de UE, ar trebui să vezi unde sunt valorile", a completat Florin Cîţu.

La rândul său, deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat că "până în ziua votului se va discuta cu toate partidele şi cu toţi parlamentarii care ar putea vota această moţiune".

Deputatul PMP Robert Turcescu i-a îndemnat pe parlamentarii UDMR ca, înainte să ia o decizie politică referitoare la votul pe moţiune, să discute cu propriul electorat.

"Ei i-aş ruga pe cei de la UDMR un singur lucru: înainte de o decizie despre cum votează, parlamentarii UDMR au la dispoziţie de astăzi până la momentul votului moţiunii de cenzură posibilitatea să dialogheze şi cu o parte din propriul electorat. Eu nu cred că maghiarii din România sunt mulţumiţi sau nu sunt ruşinaţi despre modul în care curge guvernarea Dăncilă. Înainte de lua decizii exclusiv politice, UDMR ar trebui să aibă un dialog şi cu propriul electorat. Eu cred că oamenii le vor spune votaţi moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie", a spus Turcescu.

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost depusă, vineri, la Parlament . Documentul este semnat de 163 de parlamentari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”