Cîțu: Cifrele primite de la MFP confirmă că s-au tăiat investițiile și nu s-au rambursat banii din TVA

Cîțu: Cifrele primite de la MFP confirmă că s-au tăiat investițiile și nu s-au rambursat banii din TVA

Vicepreședintele Comisiei pentru buget-finanțe din Senat, liberalul Florin Cîțu, afirmă că cifrele primite de la Ministerul de Finanțe și de la ANAF arată că au fost tăiate investițiile, iar rambursările de TVA s-au diminuat.

"Cifrele pe care le-am primit de la Ministerul de Finanțe și de la ANAF confirmă că au fost tăiate investițiile și că nu s-au rambursat banii din TVA, doar pentru a cosmetiza execuția bugetară și pentru a arăta un surplus pe primele trei luni. Avem un minim al investițiilor de 0,2% din PIB pentru ultimii, cred că, 5 ani — față de anul trecut când aveam 0,6% din PIB pe primul trimestru—, iar la rambursările din TVA s-a rambursat mai puțin în primul trimestru cu un miliard de lei. Nu știm cine a luat decizia aici de a se rambursa mai puțin. De obicei, se rambursa în medie 1,2 miliarde. Ceea ce ar trebui să știe Ministerul de Finanțe este că acești bani nu aparțin Guvernului, (...) sunt banii companiilor care au nevoie de acești bani și deciziile politice doar pentru a cosmetiza un rezultat dezastruos țin economia în spate", a susținut, miercuri, senatorul liberal, într-o declarație la Parlament.

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, era așteptat miercuri în fața Comisiei pentru buget-finanțe din Senat, dar nu a putut fi prezent, iar ședința s-a amânat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...