Cîţu, despre proiectul lui Teodorovici: Este abuziv; pare o răzbunare împotriva sectorului privat

Cîţu, despre proiectul lui Teodorovici: Este abuziv; pare o răzbunare împotriva sectorului privat

Senatorul liberal Florin Cîţu consideră că proiectul de lege iniţiat de ministrul Eugen Teodorovici, prin care se propune ca acei antreprenori care nu virează la timp impozitele şi contribuţiile reţinute din salarii să fie pedepsiţi cu închisoarea, este abuziv şi "pare o răzbunare" a acestuia "împotriva sectorului privat".

"Avem mai multe proiecte depuse de domnul Teodorovici, dar acesta a atras atenţia pentru că pare, aşa, o răzbunare a domniei sale împotriva sectorului privat. (...). E un proiect abuziv şi clar se duce către sectorul privat. (...) Ceea ce nu spune Eugen Teodorovici, şi aici ar trebui să vedem care este opinia domniei sale, este că mai mult de jumătate din datoriile către contribuţii sunt ale companiilor de stat, ceea ce înseamnă că domnia sa trimite la puşcărie toţi directorii companiilor de stat şi unele companii de stat au răspundere până la ministru şi s-ar putea ca unii miniştri să trebuiască să meargă la puşcărie. De aceea nu este un proiect care poate fi luat în seamă sau un proiect serios. Pentru că ştim că pentru companiile de stat vine cu iertări de datorii şi apoi se îndreaptă împotriva sectorului privat. Este încă o armă cu care Teodorovici se răzbună pe sectorul privat, dar aşa cum arată situaţia, astăzi, trebuia să înceapă cu plata datoriilor companiilor de stat şi apoi să meargă către privat", a precizat, luni, Cîţu, după şedinţa Biroului permanent a Senatului.

Întrebat care ar putea fi consecinţele unui asemenea proiect, Cîţu a spus că se văd deja efectele negative, prin faptul că oamenii sunt "puţin speriaţi" şi au reacţionat.

"Deocamdată vedem efectele negative, oamenii sunt puţin speriaţi şi au reacţionat. Dar efecte negative vom vedea foarte multe în instanţă, nu? Vom vedea persoane fizice care vor da în judecată angajatorul sau angajatorul se va judeca cu persoane fizice, nu ştiu care va fi situaţia, să vedem care va fi forma finală. Deocamdată este doar un proiect prin care domnul Teodorovici se răzbună pe cei din sectorul privat şi atât", a afirmat senatorul liberal.

În ce priveşte efectele în plan economic ale acestui proiect, Florin Cîţu a arătat că prin transferul contribuţiilor la angajat s-a creat o "struţo-cămilă".

"Până la urmă, vedeţi ce s-a întâmplat cu transferul contribuţiilor. Ai preluat contribuţiile, le-ai pus la angajat, dar sarcina plăţii a rămas la angajator, ceea ce este o struţo-cămilă. Dacă tot ai făcut acest transfer al contribuţiilor către angajat, lasă angajatul să facă plata atunci. Nu poţi să-l pui pe angajator, după aceea, să fie responsabil după ce ai trecut totul către contribuabil. Nu cred că va avea vreun efect şi nu cred că se va întâmpla niciodată aşa ceva, pentru că nu poţi să vii cu astfel de proiecte într-o ţară democrată şi într-o ţară care e în Uniunea Europeană", a mai susţinut Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale