Ciucă: Alegerile europarlamentare, momentul în care forțele democratice trebuie să afirme angajamentul față de valorile occidentale

Ciucă: Alegerile europarlamentare, momentul în care forțele democratice trebuie să afirme angajamentul față de valorile occidentale

Fostul premier, actual șef al Senatului, Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu premierul Cehiei, cu care a discutat privind întărirea cooperării și complicațiilor geopolitice și economice, amintind că cele două state vor da testul alegerilor europarlamentare pe 9 iunie.

Fostul premier a avut o întrevedere cu șeful Executivului ceh FOTO Inquam

„M-am văzut la Praga cu premierul Republicii Cehe, Petr Fiala, pe care l-am vizitat la sediul Guvernului. Am discutat despre întărirea cooperării dintre cele două state și modalități prin care putem face față complicațiilor geopolitice și economice care afectează întreg continentul. În asemenea perioade, este foarte importantă solidaritatea între statele partenere în cadrul Uniunii Europene, pentru că doar împreună avem forța de a depăși cele mai dificile provocări”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă.

Fostul premier a mai completat că cele două state „vor da pe 9 iunie testul alegerilor europarlamentare”.

„Premierul ceh și cu mine apreciem că acesta este momentul în care forțele democratice trebuie să afirme cu tărie angajamentul față de valorile occidentale. I-am mulțumit, de asemenea, pentru sprijinul pe care țara sa îl acordă României în favoarea admiterii noastre depline în Spațiul Schengen și în cadrul procesului de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD)”, a mai scris Ciucă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”