Ciucă, convorbire telefonică cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite. Despre ce au discutat cei doi lideri

Ciucă, convorbire telefonică cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite. Despre ce au discutat cei doi lideri

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, „dialogul a avut loc în contextul proiectelor convenite în cadrul vizitei desfăşurate la Abu Dhabi şi a discuţiei telefonice din 27 iulie a miniştrilor Afacerilor Externe. Cele două părţi au decis să urmărească periodic derularea proiectelor convenite în domenii legate de energie, agricultură, investiţii, educaţie şi securitate cibernetică”.

Sursa citată a mai arătat că „premierul României a subliniat nivelul cooperării pe fiecare din domeniile importante şi a mulţumit pentru interesul preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, pentru timpul şi dorinţa de a monitoriza aceste proiecte. Totodată, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat desemnarea unui înalt oficial român guvernamental pentru a gestiona direct relaţia cu partenerul emiratez”.

De asemenea, „preşedintele Mohammed bin Zayed Al Nahyan a mulţumit la rândul său românilor pentru toată susţinerea şi deschiderea în cooperarea bilaterală, anunţând că a desemnat responsabili şi a stabilit termene pentru fiecare proiect care va fi derulat în parteneriat”, a mai arătat Guvernul Român.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...