Ciucă, de Paștele Catolic: Le doresc tuturor puterea de a trece peste orice provocare

Ciucă, de Paștele Catolic: Le doresc tuturor puterea de a trece peste orice provocare

Premierul României a transmis un mesaj atât celor care sărbătoresc astăzi Paștele, cât și celor care își celebrează onomastica de Florii, făcând un apel la generozitate pentru cei aflați în suferință, dar și urarea de a trece peste toate provocările.

Premierul Nicolae Ciucă FOTO Arhivă Facebook Nicolae Ciucă

Cea mai importantă sărbătoare a lumii creștine, Învierea Domnului, este marcată de credincioșii romano-catolici, reformați, evanghelici lutherani și unitarieni din România și din întreaga lume, cu bucuria momentelor petrecute împreună cu familiile și cu toți cei dragi. Fericita coincidență a celebrării, și în acest an, a Paștelui Catolic în aceeași zi cu Floriile de către credincioșii ortodocși face mai relevantă puterea lumii creștine, unită prin iubire, smerenie și speranță. Celor care sărbătoresc astăzi Paștele catolic, le urez lumină în suflet, sănătate și sărbători cu credință și speranță în viitor!”, a fost mesajul premierului României, Nicolae Ciucă, pentru credincioșii care azi celebrează Învierea Domnului.

Creștinilor ortodocși care își celebrează onomastica de Florii, sărbătoare ce ne amintește an de an de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi, le urez „La mulți ani!” și să se bucure de sănătate și de tot ce au mai drag!”, a mai punctat premierul

Tuturor, deopotrivă, le doresc bucurie în suflet, puterea de a trece peste orice provocare și de a oferi cu grijă și generozitate alinare celor care au nevoie de sprijin și caută pacea departe de meleagurile natale. Solidaritatea și empatia față de suferințele aproapelui sunt între învățăturile creștine care ne aduc mai aproape și ne oferă siguranța și pacea sufletească de care avem cu toții nevoie”, este urarea liderului de la Palatul Victoria. 

Ce a transmis șeful statului

Președintele României, Klaus Iohannis, a venit cu un mesaj cu o zi înainte de cele două sărbători.

Cu prilejul Sfintelor Paști, le transmit credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici din România calde urări de sănătate și prosperitate! Învierea Domnului să vă aducă bucurie în suflete, darul comuniunii cu cei dragi, răsplata păcii și a armoniei.Totodată, îi salut călduros pe toți cei care sărbătoresc astăzi Floriile. Sfintele Paști ne oferă cu multă generozitate sensul, căldura și forța valorilor creștine, care continuă să ne fie și astăzi călăuză în vremuri dificile. Fie ca Sărbătoarea Învierii Domnului să aducă tuturor regăsirea cu cei apropiați în lumina speranței, a iubirii și a credinței!”, a transmis șeful statului.

Exact după mierzul nopții a venit un mesaj și de la președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. „Sărbătoarea Învierii Domnului pentru credincioșii romano-catolici, reformați, evanghelici și unitarieni din țara noastră îmi oferă bucuria de a transmite acestor comunități de credință sărbători fericite, pline de bucurie și de lumină.Învierea Domnului este sărbătoarea care marchează depășirea oricăror suferințe și limite umane și care ne oferă speranța și perspectiva unei vieți reînnoite, centrată pe iubire ca preocupare și grijă permanentă pentru aproapele nostru. În același timp, este o sărbătoare a reuniunii în jurul unor valori fundamentale, care ne îndeamnă la pace și solidaritate.Vă doresc tuturor sărbători pline de sănătate, iar lumina Învierii să vă lumineze risipind negura necunoștinței și a tristeții!”, a punctat liderul PSD, cel care ar trebui să preia conducerea Guvernului de la finalul lunii mai,


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”