Ciucă, despre cererea de plată numărul 2 din PNRR: Am toată încrederea că vom reuși să obținem aprobarea

Ciucă, despre cererea de plată numărul 2 din PNRR: Am toată încrederea că vom reuși să obținem aprobarea

Premierul susține că are toată încrederea că România va obține aprobarea pentru a încasa cererea de plată numărul 2 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta a afirmat că România se încadrează în limitele de timp solicitate de către Comisia Europeană.

Nicolae Ciucă, premierul României Foto: GOV

„În acest moment, din datele pe care le avem de la Comisie pe cerererea de plata 1 doar 11 ţări au primit aprobare, iar pe cererea de plată numărul 2 - cinci ţări. Ca atare, în acest moment putem să declarăm că suntem în limitele de timp în acord cu cele aprobate la nivelul Comisiei Europene şi am toată încrederea că vom reuşi să obţinem aprobarea pentru cererea de plată numărul 2”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat dacă există riscul ca cererea de plată numărul 2 din PNRR să nu mai fie plătită către România, potrivit News.ro.

Nicolae Ciucă a afirmat, la începutul ședinței de Guvern de săptămâna trecută, că sunt purtate ultimele discuții tehnice referitoare la cererea de plată numărul doi din PNRR, iar aceasta va fi aprobată.

În PNRR , avem în analiză cererea de plată numărul doi. Nu există alte obstacole în acest moment ca cererea să nu fie aprobată. Sigur, sunt discuții tehnice, ele au fost clarificate și continuă să fie clarificate la nivelul coordonatorilor de reformă și, totodată, continuăm cu îndeplinirea țintelor și jaloanelor pentur cererea de plată numărul 3, fiind obiectiv prioritar al Guvernului”, a afirmat liderul de la Palatul Victoria.

„În acest sens, azi aprobăm un memorandum prin care asigurăm calendarul ce include lansarea a circa 500 de proiecte în domenii ca transport, apa-canal, educatie, sănătate”, a completat premierul României.

Precizările vin după ce în spațiul public s-a vehiculat că solicitarea numărul doi de plată a fost blocată. Reprezentanța Comisiei Europene în România a venit cu clarificări referitoare la cea de-a doua cerere de plată PNRR și pensiile speciale, precizând că nu a fost amânată încasarea celei de-a doua tranșe a PNRR.

Vom continua să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a îndeplini obiectivul de absorbţie a fondurilor europene, cel puţin 10 miliarde şi anul acesta (...) Mai avem câteva luni din acest cadru şi trebuie să facem în aşa fel încât să evităm să pierdem parte din banii care ne sunt alocaţi", a mai punctat șeful Guvernului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât s-o fi dat pentru porcăria asta? Și, mai ales, cine a luat? În Ro, nimic nu este întâmplător!

2 Așa arată un bloc nou din Arad după cutremurul de 5,3...

3 Ce se întâmplă în realitate în Ucraina? „În fosta mea echipă erau opt bărbați. Cinci dintre ei au fugit din țară ilegal”

4 Barajul de la Nova Kahovka, detonat la ordinului unui general rus beat?

5 „Caracatița” lui Ciolacu