Ciucă, despre dezvoltarea proiectelor în sectorul nuclear: Trebuie să reușim să controlăm piața energiei, nu să ne controleze ea

Ciucă, despre dezvoltarea proiectelor în sectorul nuclear: Trebuie să reușim să controlăm piața energiei, nu să ne controleze ea

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că sprijină dezvoltarea proiectelor în domeniul energiei, menționând că, în baza cooperării cu experții francezi, vor fi dezvoltate noi capabilități de producție, în timp ce cele existente vor fi consolidate.

Nicolae Ciucă a participat la evenimentul Grand Matinal Digital FOTO: PRESIDENCY

„Aţi vorbit despre dezvoltarea proiectelor în sectorul nuclear. Sunt capabilităţi care, în momentul de faţă, pot să aibă efecte consistente în ceea ce priveşte piaţa energiei, dezvoltând capabilităţi noi care să vină în beneficiul nu doar al nostru, ci al tuturor partenerilor noştri strategici. Sunt proiecte la care lucrăm împreună. Avem nevoie de a împărtăşi experienţa în domenii care nu sunt la îndemâna oricui şi sper ca, prin această colaborare, prin această cooperare, oamenii de ştiinţă să-şi pună laolaltă capacitatea şi creativitatea şi, într-adevăr, să reuşim să dezvoltăm capabilităţi noi de producţie, să ne consolidăm capacităţile existente şi să reuşim ca, împreună, să controlăm piaţa energiei, nu să ne controleze ea, aşa cum se întâmplă acum, având efecte cât se poate de serioase pe tot ceea ce înseamnă viaţa noastră de zi cu zi”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni la evenimentul Grand Matinal Digital organizat de Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România, conform News.

Premierul Ciucă a precizat că izbucnirea războiului din Ucraina a arătat tuturor „cât de importantă este cooperarea, colaborarea, dialogul, flexibilitatea şi transparenţa în ceea ce înseamnă relaţiile economice şi cred că a mai scos în evidenţă ceva foarte important, de care ne lovim cu toţii şi despre care vorbim cu toţii, şi anume nevoia asigurării coerenţei lanţurilor de aprovizionare care, în momentul de faţă, afectează enorm de mult tot ceea ce înseamnă sectorul de business, nu contează domeniu la care ne referim”.

Nicolae Ciucă a precizat că prin măsurile luate până în prezent, investițiile străine au crescut cu 21%. De asemenea, acesta a adăugat că guvernul pe care îl conduce este unul pro-business, pro investiții, având ușa deschisă pentru dialog.

„Am certitudinea că prin măsurile pe care le-am luat, nu întâmplător investiţiile străine au crescut cu 21 % şi, tot la fel, nu întâmplător, prin programul de guvernare ne-am asumat să asigurăm cea mai mare sumă pentru investiţii din bugetul propriu. Ca atare, guvernul pe care îl conduc este pro-business, pro-investiţii, avem oricând uşa deschisă pentru dialog şi aveţi convingerea că nu vom zice «nu» la nicio oportunitate care va viza dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale”, a completat Ciucă.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși