Ciucă, despre ieșirea UDMR de la guvernare: E decizia fiecărui membru al Coaliției

Ciucă, despre ieșirea UDMR de la guvernare: E decizia fiecărui membru al Coaliției

Premierul României a afirmat, despre ieșirea UDMR de la guvernare, că aceasta este „o decizie a fiecărui membru al Coaliției”. Nicolae Ciucă a precizat că împreună, cele trei partide, trebuie să găsească „acea soluție care a fost agreată”.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Este o decizie a fiecărui membru al Coaliției. Eu cred că UDMR, ca și PSD, împreună, să găsim acea soluție care a fost agreată și este în continuare agreată. Nu pentru cineva anume, nu pentru un partid, nu pentru 2-3 oameni, este o chestiune de responsabilitate”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că nu există blocaje în acest moment între partidele aflate la guvernare „atât timp cât suntem în Coaliție și suntem angajați la masa guvernării”.

Referitor la posibilitatea preluării de către PNL a ministerului Mediului de la UDMR, Nicolae Ciucă a afirmat că formal nu s-a semnat nicio hârtie în acest sens.

„Înțeleg că oficial înseamnă că formal s-a semnat o hârtie. Nu s-a procedat la nicio abordare formală. Nu sunt astfel de discuții în momentul de față care să ne ducă la o decizie”, a precizat șeful executivului.

UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat luni, despre faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii, că a aflat astăzi oficial de intenție, până acum a fost pe surse.

Întrebat, în emisiunea „Proiect de ţară: România“, de la Prima News, cum comentează faptul că PNL vrea Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală, el a afirmat că au aflat astăzi oficial acest lucru.

”Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine ”, a spus Csoma Botonad, potruivit news.ro.

Întrebat ce va face Uniunea în scenariul acesta, Csoma Botond a spus: ”Va fi o decizie statutară, dar (..) sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, a spus reprezentantul UDMR.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu