Ciucă: Este vremea măsurilor și soluțiilor pentru oameni sub culorile drapelului, nu ale partidelor

Ciucă: Este vremea măsurilor și soluțiilor pentru oameni sub culorile drapelului, nu ale partidelor

Președintele PNL a afirmat la votul de învestire a guvernului Ciolacu că vremea urii între partide a trecut și este vremea „măsurilor și soluțiilor pentru oameni sub culorile drapelului României, nu ale partidelor”.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO: Inquam Photos

„Eu cred cu tărie că vremea mineriadelor politice, a urii între partide a trecut. Este vremea măsurilor și soluțiilor pentru oameni sub culorile drapelului României, nu ale partidelor”, a transmis Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a precizat că votul de învestire de astăzi are mai multe semnificații importante, printre acestea că se asigură „stabilitatea politică și de guvernare, într-un context marcat de provocări multiple: sociale, economice, de securitate”.

„O altă semnificație a votului de astăzi este continuarea unei guvernări responsabile și eficiente pentru România. În pofida dificultăților și crizelor cu care ne-am confruntat din noiembrie 2021 și până astăzi, România a mers înainte și s-a dezvoltat. Iar rezultatele guvernării pe care am avut cinstea să o conduc sunt evidente și susținute de cifre”, a adăugat Ciucă.

O altă semnificație a votului de astăzi, potrivit liberalului, este implementarea rotativei la guvernare, care este „un act politic fără precedent în România”.

„Prin această decizie înțeleaptă și matură, România a obținut o fereastră de oportunitate pentru continuarea dezvoltării și pentru realizarea unor reforme importante. Ținte care sunt asumate prin programul de guvernare al noului Executiv.  Obiectivul central al acestui program, din perspectiva PNL, este că propune un trai mai bun pentru fiecare familie, comunități mai unite și o țară mai puternică”, a transmis președintele PNL.

Nicolae Ciucă a precizat că viitorul guvern va continua creșterea sustenabilă a veniturilor românilor.

„Vom încuraja investițiile și vom crea noi locuri de muncă. Totodată, vom crește competitivitatea companiilor cu sprijin concret, care să permită ulterior creșterea producției interne și a veniturilor publice, respectiv reducerea deficitului bugetar și comercial”, susține președintele PNL.

Acesta a adăugat că dezvoltarea României va fi urmărită de „investițiile în infrastructura rutieră, feroviară, aeriană și navală. În acest sens, vor fi urmărite investițiile deja demarate în autostrăzi și căi ferate, astfel încât să conectăm prin rețeaua de infrastructură toate regiunile țării”.

Nicolae Ciucă a precizat că pe baza stabilității, care a permis și la dezvoltarea economică, s-a reușit creșterea salariului minim și că această creștere va continua. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat