Ciucă: Îmbunătățim condițiile și creștem capacitatea Institutului Inimii din Târgul Mureș

Ciucă: Îmbunătățim condițiile și creștem capacitatea Institutului Inimii din Târgul Mureș

Șeful Guvernuluia a vizitat Institutului Inimii din Târgul Mureș, unde a fost aprobată construirea unui nou centru cu fonduri din PNRR, fapt care, potrivit premierului, va crește capacitatea cu peste 50%. 

Premierul și șeful Camerei Deputaților au vizitat Institutul Inimii din Tîrgul Mureș FOTO Facebook

„Am vizitat astăzi această unitate medicală de elită pentru a transmite mesajul ferm de susținere guvernamentală al extinderii Institutului Inimii”, a arătat premierul  Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook, subliniind că Guvernul a aprobat recent „construirea unui nou Centru Chirurgical Cardiovascular al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant, împreună cu alte 26 de obiective importante din domeniul sănătății”.

Șeful Guvernului a mai arătat că investiția de la Institutul Inimii din Târgu Mureș, de peste 523 de milioane de lei, va fi asigurată din finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Îmbunătățim astfel condițiile și creștem cu peste 50% capacitatea Institutului Inimii de a realiza intervenții medicale pentru sănătatea oamenilor”, a mai subliniat Ciucă, .

Totodată premierul a mai arătat că „zeci de mii de copii și oameni de toate vârstele au primit o nouă șansă la viață de la echipa medicală a Institutului Inimii din Târgu Mureș. Anual, această echipă a excelenței realizează 1000 de intervenții chirurgicale cardiovasculare, dintre care peste 250 la copii, 4000 de proceduri de cardiologie intervențională, peste 6000 de pacienți adulți și copii tratați și externați. Progresul activității medicale din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș este impresionant”. .

„Felicit echipa medicală și managerială a Institutului, îi doresc succes mai departe în misiunea salvării vieții oamenilor! Apreciez efortul autorităților locale și le încurajez să susțină în continuare această unitate medicală de elită”, a mai transmis șeful Guvernului. 

Lista celor 27 de spitale care vor beneficia de finanțare din PNRR

  Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a prezentat pe 11 ianuarie 2023 lista finală a spitalelor care vor beneficia de finanțare prin PNRR.  

1. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

2. Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.

3. Spitalul Județean de Urgență Bistrița - extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.

4. Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

5. Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).

6. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia - relocarea și modernizarea activității secției de onologie și inființare compartiment cardiologie intervențională.

7. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi PneumoftiziologieBraşov - un nou corp de clădiri.

8. Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa.

9. Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

10. Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.

11. Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalui Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.

12. Institutul Regional de Oncologie Timișoara.

13. Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr.C.C. Iliescu, București.

14. Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.

15. Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime P+6E, amenajări parcări exterioare.

16. Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou - secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

17. Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu.

18. Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești.

19. Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad – unități noi.

20. Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), relocarea stației de oxigen și relocarea gospodariei apă.

21. Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI "Prof. Dr. Dimitrie Gerota".

22. Pavilion de medicină operațională-politraumă în cazarmă 1053 Craiova.

23. Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța - spital nou.

24. Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.

25. Realizare pavilion nou medicină operațională politraumă D=P=4E, drum acces și rețele în cazarma 646, Brașov.

26. Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei Zerlendi (Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), Bucureşti - spital nou.

27. Construire centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, București.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…