Ciucă: MApN va crea condiţiile de siguranţă pentru tinerii care studiază în licee sau colegii militare

Ciucă: MApN va crea condiţiile de siguranţă pentru tinerii care studiază în licee sau colegii militare

Conducerea MApN va crea "condiţiile cele mai bune" pentru tinerii care studiază în licee sau colegii militare, în contextul în care aceştia au început anul şcolar, luni, în condiţii de pandemie, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

"Noi, conducerea Ministerului Apărării Naţionale, vă vom crea condiţiile cele mai bune pentru a vă desfăşura activitatea didactică în condiţii de siguranţă şi vom fi permanent alături de dumneavoastră pentru a vă sprijini", arată ministrul într-un mesaj transmis de MApN.

El aminteşte că de luni 1.200 de tineri încep clasa a IX-a în cele cinci colegii militare liceale sau anul I în şcolile de maiştri şi subofiţeri. Totodată, Nicolae Ciucă subliniază nevoia respectării regulilor sanitare, dar şi importanţa studiului.

"Dragi elevi, respectând noile reguli impuse de pandemie, trebuie să acumulaţi toate informaţiile pe care le veţi primi de la dascăli, din manuale şi platforme online, pentru că acestea sunt absolut necesare pentru viitoarea voastră carieră militară.
Condiţiile dificile impuse de contextul epidemic actual nu trebuie să fie, din partea voastră, decât un motiv pentru a munci mai mult, un motiv în plus să abordaţi cursurile cu toată seriozitatea şi să obţineţi rezultate care să fie la fel cu cele obţinute de cei care au fost în aceste bănci înaintea voastră", arată el.

Totodată, ministrul Apărării se adresează şi profesorilor care predau în respectivele şcoli.

"Stimaţi profesori, aveţi, din nou, responsabilitatea să pregătiţi viitoarea generaţie de militari ai Armatei României, să puneţi bazele educaţiei celor ce vor avea misiunea nobilă de a-şi sluji Ţara cu credinţă şi de a o apăra, chiar cu preţul vieţii. În fiecare an vă cerem să vă asumaţi această imensă responsabilitate fiind convinşi că nu îndemnul şi încrederea noastră sunt cele care vă motivează, ci propria dumneavoastră menire şi pasiunea pe care aţi dedicat-o profesiei de formatori ai celor care îşi vor asuma responsabilitatea viitorului ţării noastre", afirmă ministrul Apărării.

Astfel, el îi îndeamnă pe profesori să îi ajute pe tineri "să poată identifica adevăratele valori ale vieţii, reperele reale pe care trebuie să le ia în considerare", să le formeze caracterele şi să le ofere "modele care sunt demne de urmat în carieră şi viaţă".

"Patriotismul, demnitatea, onoarea, cinstea şi respectul trebuie să se afle în bagajul fiecărui absolvent de colegiu militar liceal sau de şcoală militară de maiştri şi subofiţeri", mai spune ministrul Apărării Naţionale.

Potrivit MApN, în anul de învăţământ 2020-2021 s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi în cadrul celor cinci colegii militare naţionale de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanţa şi Craiova, dintre care peste 600 sunt elevi de clasa a IX-a, şi peste 1.200 de elevi în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscrişi în anul I. Ei au revenit la cursuri în etape săptămâna trecută şi au fost testaţi anterior la infecţia cu noul coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...