Ciucă: Militarii români din Irak nu au fost afectaţi de atacurile recente cu rachete efectuate de Iran

Ciucă: Militarii români din Irak nu au fost afectaţi de atacurile recente cu rachete efectuate de Iran

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că militarii români ce executau misiuni de instruire şi consiliere în Irak nu au fost afectaţi de recentele atacuri cu rachete efectuate de Iran asupra bazelor folosite de Armata americană.

"Militarii români care executau misiuni de instruire şi consiliere în Irak nu au fost afectaţi de atacurile recente cu rachete efectuate de Iran asupra bazelor militare folosite de Armata SUA în Irak", a scris Ciucă, pe Facebook.

El a adăugat că Ministerul Apărării Naţionale ţine legătura cu militarii români şi evaluează în permanenţă situaţia de securitate din zonă, împreună cu partenerii şi aliaţii României, indicând că relocarea militarilor se va executa conform planurilor de contingenţă.

Potrivit AFP, Comandamentul militar irakian a anunţat miercuri că 22 de rachete iraniene au căzut asupra a două baze militare de pe teritoriul Irakului "fără a face victime printre forţele irakiene", după o ripostă a Iranului împotriva intereselor SUA, care l-au ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...