Ciucă: Munca serioasă a personalului MApN justifică încrederea pe care românii o au în Armată

Ciucă: Munca serioasă a personalului MApN justifică încrederea pe care românii o au în Armată

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că munca "serioasă" a personalului MApN, loialitatea acestuia faţă de ţară şi valorile naţionale, curajul asumării misiunilor şi îndatoririlor explică şi justifică pe deplin încrederea în Armata României.

El a participat, duminică, la ceremonia desfăşurată cu ocazia Zilei Armatei Române la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

"Munca serioasă a fiecăruia dintre femeile şi bărbaţii care alcătuiesc personalul Ministerului Apărării Naţionale, loialitatea faţă de ţară şi valorile naţionale dovedite de fiecare în parte, curajul asumării misiunilor şi îndatoririlor, chiar în condiţii dificile, toate acestea explică şi justifică pe deplin încrederea pe care românii o au în Armata României. Astăzi, condiţiile deosebite cauzate de pandemia COVID-19 nu ne pot împiedica să sărbătorim Ziua Armatei României, să ne arătăm preţuirea pentru personalul Armatei Române, militari şi civili deopotrivă. Astăzi este doar una dintre ocaziile în care le recunoaştem şi le apreciem activitatea neobosită în slujba ţării şi a cetăţeanului. În acelaşi timp, nu trebuie să uităm că 25 octombrie este şi un simbol al sacrificiului românilor pentru apărarea fiinţei naţionale în cele mai grele momente ale istoriei, pentru independenţa şi integritatea ţării noastre", a spus Ciucă.Potrivit ministrului, veteranii, cărora le-a transmis gânduri "de preţuire aleasă", sunt "modele de viaţă" pentru cei de astăzi şi pentru generaţiile de mâine.

"Din păcate, patru dintre militarii noştri au fost răniţi în Afganistan acum câteva zile. (...) Vestea bună este că toţi sunt în afara oricărui pericol. Am vorbit personal cu fiecare dintre ei, dar şi cu comandantul batalionului pentru a ne asigura că au toate condiţiile de tratament şi recuperare. Le dorim însănătoşire grabnică. Trebuie să cinstim trecutul, dar să privim către viitor şi privim cu încredere şi pentru că în faţa noastră se află aceşti tineri militari, medicii de mâine, care astăzi depun jurământul faţă de ţară. Îi aşteaptă o perioadă plină de provocări, dar cum meseria de medic, îndeosebi cea de medic militar, este una vocaţională, am convingerea că vor face faţă cu succes", a adăugat Ciucă.

El a subliniat că resursa "cea mai importantă" de care dispune Armata României este cea umană. "Trebuie să pregătim noua generaţie cu resursele şi viziunea de astăzi pentru a gestiona provocările de mâine. Investim în viitor şi aici este important să înţelegem că resursa umană şi înzestrarea puternică în tehnologie militară merg mână în mână şi trebuie să avem programe de înzestrare şi instruire coerente, coordonate şi sincronizate", a explicat ministrul Apărării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu