Ciucă neagă tensiunile, dar Coaliția scârțâie din toate încheieturile

Ciucă neagă tensiunile, dar Coaliția scârțâie din toate încheieturile

Președintele PNL e de părere că nu sunt probleme în Coaliție, însă partenerii de la PSD au o listă lungă de nemulțumiri și lansează săgeată după săgeată înspre liberali.

Nicolae Ciucă nu vrea să recunoască tensiunile din Coaliție FOTO Inquam Photos

Liderul liberalilor încearcă în continuare să mențină o colaborare bună cu social-democrații și să calmeze declarațiile ofensive ale colegilor, ca răspuns la unele atacuri ale PSD, în același timp negând faptul că sunt teme care separă cele două mari partide ale Coaliției.

„Nu există în acest moment altă soluţie decât cea a asigurării stabilităţii politice. La nivelul conducerii celor două partide, la nivelul conducerii coaliţiei vă pot spune că există dialog şi soluţii pentru orice problemă creată. E normal să fie probleme, e normal să fie discuţii la nivelul filialelor pe diverse situaţii, dar cel mai important este să avem responsabilitatea asigurării liniştii necesare, într-un ansamblu oricum de probleme şi de crize, cetăţenilor României. Ca atare, în acest moment, nu există probleme în coaliţie. Ne vedem în continuare de drum", a afirmat Nicolae Ciucă, după ce a participat la Şcoala Politică de Vară a Tineretului Naţional Liberal din staţiunea Venus.

Poziționarea premierului se înscrie în strategia sa și a echipei de a nu pune gaz pe foc în relația cu social-democrații, în ciuda faptului că social-democrații nu sunt la fel de deschiși dialogului.

Săgețile PSD

Pe de altă parte, la PSD, începând cu președintele Marcel Ciolacu, liberalii sunt luați la țintă. Șeful PSD a avut grijă să-i transmită omologului din PNL că dacă premierul este cel care semnează remanierile guvernamentale, Parlamentul, unde Ciolacu e șef al Camerei Deputaților, este cel care pune și dă jos guverne. Așadar, Cabinetul Ciucă e dependent de PSD în legislativ.

Tot Marcel Ciolacu a transmis, în timpul unui discurs adresat tinerilor din TSD, că partidul său se va ocupa de îmbunătățirea legilor educației, fiind nemulțumit de modul cum se prezintă aceste proiecte în prezent. Guvernul nu a terminat încă definitivarea legilor educației, deși ar fi trebuit să ajungă pe ordinea de zi și să fie adoptat de Executiv, pentru a pleca spre Parlament.

Președintele PSD a taxat PNL pentru modul în care Virgil Popescu a pregătit noua ordonanță de urgență pe energie, fiind uitate din sistemul de compensare unitățile de cult, de exemplu. Ciolacu a anunțat că dacă Guvernul nu va veni repede cu o nouă ordonanță de urgență, actul normativ recent adoptat va fi repede modificat în Parlament.

Cine încearcă destabilizarea PNL

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a subliniat la rândul său că partenerii din Coaliție au o atitudine care în loc de căutarea colaborarii par să prefere o destabilizare a liberalilor. „Nu e bine ca PNL, pentru unii, să intre monolit în anii preelectorali, 2023, respectiv anul electoral cu miză majoră 2024. Se încearcă o destabilizare. Noi suntem singuri împotriva tuturor. Suntem în coaliţie cu PSD, dar în noi trage USR, în noi trage AUR, în noi trage Ludovic cu echipa lui, în noi trage Eugen Tomac, în noi, din când în când mai trage şi PSD, dacă nu pe faţă, pe subteran. Adică suntem... dar ne-am obişnuit, asta e! Mai rămâne să tragă şi Kelemen Hunor cu UDMR”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”