Ciucă: „Nu există nicio discuție pentru amânarea rocadei”. Ce spune despre negocierile pentru ministere

Ciucă: „Nu există nicio discuție pentru amânarea rocadei”. Ce spune despre negocierile pentru ministere

Președintele PNL le-a transmis colegilor liberali că schimbarea premierilor trebuie să aibă loc în liniște și a subliniat că nu e exclusă varianta renegocierii unor ministere. Mai mult, a cerut o organizare internă a partidului cât mai bună.

Nicolae Ciucă, președintele PNL FOTO Inquam Photos

V-aș ruga un singur lucru, mențineți competiția, dar în liniile noastre de comportament și răspuns. Să le răspundem oamenilor cu ceea ce am reușit să facem și să le demonstrăm, așa cum vorbim de fiecare dată, cu bucurie și laudativ la ceea ce au făcut administrațiile din Ardeal, trebuie să ne uităm acolo și să vedem că în totalitatea lor sunt administrații liberale. Dacă avem modele bune de administrație, dacă avem modele bune de conducere liberală, care au făcut lucruri pentru localitate, pentru județ, pentru regiune, același lucru trebuie să-l facem în fiecare organizație, în fiecare filială și la nivel național. Sunt singurele noastre argumente credibile în fața cetățenilor. Atât vă cer, competiția să fie una a faptelor și a ceea ce reușim să facem. Să ne vorbim de rău, să ne jignim, poate să o facă orice. Este simplu. Să faci lucruri este mai greu”, le-a transmis Nicolae Ciucă liberalilor ieșeni.

În perioada următoare, urmează rocada la Guvern, nu există niciun fel de discuție, în momentul de față, despre amânarea, cu atât mai puțin despre nerealizarea ei. Ca atare, la finele lunii mai, nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălțare, puțin mai încolo, dar se va realiza”, a completat premierul.

Protocolul, aproape respectat la virgulă

Ciucă i-a atenționat și că s-ar putea să fie schimbări la ministere. „În momentul de față, sigur, cea mai simplă modalitate este să se facă rocadă conform înțelegerii din protocol. Având totuși în vedere dinamica și evoluția întregii situații, nu trebuie să excludem și varianta negocierii la 1-2 Ministere, dar dacă se depășește această măsură și dacă se întâmplă ca această rocadă să se facă altfel decât în liniște de fiecare parte, atunci nu o să avem de câștigat, ci doar de pierdut. Ca atare, rolul nostru, a conducerii partidului în fața dumneavoastră este să facem în așa fel încât această rocadă să se realizeze în liniște cu preluarea și continuarea obiectivelor guvernamentale, pentru că acesta ne este obiectul pe anul 2023 și să pregătim anul 2024”, a completat liberalul.

„Câteva cuvinte despre ceea ce avem de făcut. V-aș ruga foarte mult, am transmis după BPN-ul trecut câteva formule de organizare la nivel central și la nivel local. Nu avem timp să așteptăm să treacă Paștele viitor ca să ne putem organiza și să încep să ne desfășurăm activitatea politică la nivelul fiecărei organizații, fiecărei filială.”, a mai afirmat Bode,

Mulțumindu-vă pentru răbdarea de a mă asculta, vă doresc să aveți un an la fel de bun și evenimente precum cel de azi, cât mai multe. Să ne vedem cu bine, iar filiala, așa cum este ea și funcționează în momentul de față, să-și propună să crească cel puțin cu 5%.”, le-a mai transmis Nicolae Ciucă liberalilor din Iași. Organizația Iași este una din filialele cu probleme în condițiile în care liderii de la județ și municipiu se confruntă cu probleme cu legea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro