Ciucă: Orice guvern responsabil are datoria sprijinirii investitorilor autohtoni

Ciucă: Orice guvern responsabil are datoria sprijinirii investitorilor autohtoni

Premierul României a participat astăzi, la Brașov, la o conferință organizată în cadrul Caravanei Antrenoriale. Nicolae Ciucă a discutat despre necesitatea promovării capitalului românesc și despre patriotismul inteligent.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Le-am vorbit celor prezenți despre necesitatea promovării capitalului românesc și despre patriotismul inteligent de care trebuie să dăm dovadă în această perioadă de mari provocări economice internaționale. Orice guvern responsabil are datoria sprijinirii investitorilor autohtoni și a menținerii unui dialog permanent cu aceștia. Doar în acest mod, instituțiile centrale pot afla rapid care măsuri fiscale funcționează și care sunt actele normative care pot sprijini capitalul local”, a precizat premierul.

Nicolae Ciucă a punctat că România se află în momentul „în care trecem într-o altă etapă de dezvoltare economică”.

„Modelul de până acum se baza pe o inerție, mizând pe fiscalitatea rezonabilă și pe forța de muncă ieftină. Ca liberali, considerăm că este esențial ca în România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, așa-numita clasă de mijloc a țării. Astfel, cu cât numărul românilor care câștigă din ce în ce mai bine va fi mai mare, cu atât și economia noastră va fi mai puternică”, a adăugat Nicolae Ciucă , potrivit unei postări pe Facebook.

Potrivit Agerpres, premierul a transmis oamenilor de afaceri români să aibă voință să iasă din perimetrul județean sau național și să treacă la un nivel internațional.

„Ţara noastră va conta în mediul economic internaţional atunci când vom Siemens-ul nostru sau Samsung-ul nostru, vom conta cu adevărat în mediul economic internaţional. Avem nevoie de această consolidare, de curajul dumneavoastră şi dumneavoastră de sprijinul nostru să puteţi să capitalizaţi şi să puteţi să intraţi în jocul acesta mare. România nu poate să se laude în continuare doar cu câteva produse tradiţionale. Sunt tradiţionale, sunt ale noastre, mândria noastră, avem potenţial uman incredibil, nu am ştiut să-l valorificăm astăzi, e adevărat, mulţi dintre aceştia sunt în diaspora, lucrează în diaspora. Trebuie să le creăm condiţii să se întoarcă în ţară (...) avem datoria faţă de ei să le creăm condiţii să vină să-şi manifeste spiritul de mândrie naţională, patriotică aici, în ţară, să dezvolte în ţara noastră ce au învăţat afară (...) Românii pot mai mult. România merită mai mult”, a transmis acesta.

Evenimentul Caravana antreprenorială a fost organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) şi Club România, precizează Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”