Ciucă, prima reacţie în scandalul generat de Viktor Orban: Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul

Ciucă, prima reacţie în scandalul generat de Viktor Orban: Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul

„Românii sunt un popor primitor şi s-a văzut asta în contextul războiului de la graniţă. România e percepută ca o ţară unde trăiesc laolaltă mai multe etnii şi trăiesc bine, în linişte, în pace. Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul într-o Europă unde 27 de ţări trăiesc în pace şi prosperitate. Aici, din inima Ardealului, doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranţă, pentru înţelepciune, solidaritate, respectarea valoirilor europene şi am convingerea că noi toţi, uitându-ne în istorie, putem înţelege că ceea ce ne uneşte e mai puternic, decât ce ne dezbină”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul nu a vrut să comenteze şi dacă l-a întrebat pe Kelemen Hunor cum se poziţionează faţă de cele declarate de liderul de la Budapesta.

Anterior, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că aşteaptă explicaţii de la Kelemen Hunor în cadrul Coaliţiei, criticând dur modul cum s-a comportat Viktor Orban la Băile Tuşnad.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”