Ciucă, reacție după votul Comisiei Europene pentru intrarea României în Schengen

Ciucă, reacție după votul Comisiei Europene pentru intrarea României în Schengen

Premierul a transmis că raportul pozitiv privind aderarea României la Schengen, adoptat de Colegiul Comisarilor, arată confirmarea Comsiei Europene că țara noastră este pregătită și ar trebui să adere.

„Comisia Europeană a reconfirmat astăzi că România este gata și ar trebui să intre în Schengen”, a transmis premierul, arătând că România a „îndeplinit criteriile din 2011”.

Premierul a mai punctat că „evaluarea recentă a capacității noastre de a implementa acquis-ul Schengen a confirmat că România continuă să mențină un nivel ridicat de pregătire”, iar „cetățenii României trebuie să simtă mai departe manifestările tangibile ale unei Uniuni Europene fără frontiere interne”.

„Suntem pregătiți să ne îndeplinim responsabilitățile și să facem parte din Schengen, ca simbol al unei integrări europene aprofundate”, a conchis șeful Guvernului.

Raport pozitiv votat de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană

Ilfa Johansson, comisara pentru Afaceri Interne, a anunțat oficial votul pozitiv dat din Colegiul Comisarilor.

„Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să adere (la spaţiul Schengen - n.r.). Iar UE este pregătită să le primească”, a declarat miercuri comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

Prin raportul adoptat de Colegiului Comisarilor, Comisia Europeană cere Consiliului să ia deciziile necesare, fără nicio întârziere, pentru a permite aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen.

Rezultatul pozitiv al raportului a fost anunțat de Nicolae Ciucă încă de la sfârșitul lunii octombrie. Premierul a declarat în urma unei vizite la Bruxelles că „raportul nu a fost public. Ce stiu e din datele membrilor care au participat la analiza raportului, că raportul e unul pozitiv, cu aprecieri de la toți, o dovadă a faptului ca România a facut ceea ce trebuia ca să îndeplinească condițiile Schengen”.

După adoptarea raportului, rezultatele concluziilor vor fi puse la dispoziția grupului de lucru Schengen de pe lângă Consiliul European, până la reuniunea Consiliului de Justiție și Afaceri Interne, la începutul lunii decembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...