Ciucă: Vrem să facem în PNL o şcoală a performanţei administraţiei locale; avem nevoie să câştigăm alegerile

Ciucă: Vrem să facem în PNL o şcoală a performanţei administraţiei locale; avem nevoie să câştigăm alegerile

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, le-a solicitat, joi, primarilor liberali cu succese consolidate în ceea ce priveşte derularea proiectelor europene să împărtăşească experienţa lor.

"Avem în sală aleşi locali ai unor administraţii liberale extrem de performante. Administraţiile lor au devenit un model de bună practică atât în ţară, şi de ce nu putem să spunem, şi în Europa centrală şi de est. Au avut constanţă, mandate succesive de primar şi au cumulat o experienţă extraordinară. Celor cu succese consolidate, cu proiecte europene derulate le cer să împărtăşească experienţa lor. Vrem să răspândim astfel bunele practici ale guvernărilor locale liberale de succes peste tot acolo unde se vrea. (...) Vrem să facem în PNL o şcoală a performanţei administraţiei locale. Sunt mulţi care au proiecte mature, avansate. Trebuie să fie sprijiniţi să le ducă la capăt de către cei cu experienţă care au reuşit deja, care au găsit deja soluţii", a afirmat Nicolae Ciucă, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali PNL, care se desfăşoară la Poiana Braşov.

Premierul a salutat iniţiativa "Mapa primarului", susţinând că aceasta arată că PNL dă tonul în administraţia locală performantă.

"Avem de absorbit fonduri europene (...) în anii ce vin, pe cadrele financiare multianuale, PNRR şi avem fonduri asigurate din Programul naţional 'Anghel Saligny'. Este o oportunitate excepţională pe care (...) nu ne permitem să o risipim. Avem nevoie de eficienţă cât mai mare în capacitatea de administrare a fondurilor europene, avem nevoie de descentralizare şi mai presus de toate avem nevoie de implicarea dumneavoastră şi de experienţa dumneavoastră pe care să o împărtăşiţi", a spus Ciucă.

El a precizat că Alba şi Cluj sunt "adevărate modele de administraţie locală performantă".

"Dacă sunt obstacole, acestea trebuie înlăturate cât mai curând de Guvern, iar dacă sunt legi care trebuie modificate atunci trebuie acţionat la fel de rapid", a mai spus Ciucă.

De asemenea, preşedintele PNL le-a transmis aleşilor locali liberali că alegerile trebuie câştigate.

"Avem nevoie să convingem, avem nevoie să câştigăm alegerile, avem nevoie să guvernăm. Faptul că suntem la guvernare, că preşedintele ţării provine din PNL (...) vi se datorează în mare măsură dumneavoastră, primarilor PNL", a afimat Ciucă.

La Liga Aleşilor Locali participă 917 liberali, potrivit prim-vicepreşedintelui PNL Gheorghe Flutur.

Liberalii se vor reuni, vineri, tot la Poiana Braşov, în Consiliul Naţional, unde urmează să aibă loc alegeri pentru funcţiile de secretar general al PNL, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina