Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră

Ciudatul articol apărut în Austria despre o platformă petrolieră a Petrom din Marea Neagră

Presa austriacă preia ”avertismentele” Greenpeace, care susțin că o platformă petrolieră operată de Petrom se află într-o stare tehnică precară și poate în orice moment să genereze o catastrofă ecologică în Marea Neagră.

OMV, cel mai mare grup austriac parțial deținut de stat, este și cea mai mare companie de petrol și gaze din Europa de Sud-Est, scrie Der Standard .

Fotografii ajunse în posesia ziarului austriac ar demonstra că una dintre platformele de extracție a gazelor din Marea Neagră se află într-o stare tehnică precară. Imaginile ar proveni de la un informator care inițial a contactat filiala românească a organizației ecologiste Greenpeace. Acestea arată urme adânci de rugină care au afectat părți ale uneia dintre instalațiile OMV Petrom. Concret, se pare că este vorba despre Platforma VII din cadrul perimetrului Istria, nu departe de coastă, în apropierea orașului Constanța. Platforma este folosită de OMV pentru extracția de petrol și gaze. Părțile afectate de rugină, potrivit Der Standard, ar include nu doar scările și balustradele, ci și pilonii groși pe care se sprijină structura. Fotografiile sugerează că straturile de protecție ale grinzilor s-au corodat, afectând grosimea peretelui, susține Greenpeace International din Amsterdam, Olanda, care solicită OMV să verifice siguranța platformelor existente, înainte ca facilități suplimentare de producție de gaze să fie puse în funcțiune, așa cum planifică în prezent grupul, scrie Der Standard.

Preocuparea pentru mediu este legitimă și necesară, dar Greenpeace a servit, de-a lungul timpului, și interesele Rusiei, un important exportator de petrol și gaze în Europa. Campaniile grupului ecologist au blocat industria nucleară din Germania, care a ajuns dependentă de gazul rusesc. Exploatarea perimetrelor Neptun Deep din zona românească a Mării Negre a fost tergiversată de OMV. Austria are un acord multianual de import la preț redus a gazelor din Rusia, prietenia Vienei cu Moscova rezistând și după invadarea Ucrainei de către Putin.

Bei den betroffenen Teilen handelt es sich, soweit auf den Fotos ersichtlich, offenbar auch um jene dicken Pfeiler, auf denen das Konstrukt ruht. Bei den betroffenen Teilen handelt es sich, soweit auf den Fotos ersichtlich, offenbar auch um jene dicken Pfeiler, auf denen das Konstrukt ruht. Foto: anonym
Tiefe Rostspuren haben sich ins Metall gefressen. Tiefe Rostspuren haben sich ins Metall gefressen. Foto: anonym
Die Plattform liegt nahe der Stadt Konstanza im Schwarzen Meer. Die Plattform liegt nahe der Stadt Konstanza im Schwarzen Meer. Foto_ anonym
Die Umweltgenehmigung ist laut rumänischen Medien im Jahr 2019 erteilt worden.

SURSA: dcnews.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?