CIUMATELE Europei au luat-o în mână! Plumb, respinsă DEFINITIV!

CIUMATELE Europei au luat-o în mână! Plumb, respinsă DEFINITIV!

CIUMATELE Europei au luat-o în mână! Plumb, respinsă DEFINITIV! Comisia juridică a Parlamentului European i-a respins definitiv pe Rovana Plumb și pe Laszlo Trocsanyi, propuși de România și Ungaria drept comisari europeni.

Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi la 7, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9.

„Comisarii desemnați sunt nepotriviți pentru a ocupa funcția în concordanță cu tratatele și codul de conduită”, precizează Comisia care va trimite o scrisoare în acest sens președintelui Parlamentului European.

„Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc. România trebuie să facă o nouă nominalizare”, a precizat europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

Comisia juridică din Parlamentul European (JURI) avea astăzi programată o ședință extraordinară legată de cazul celor doi comisari propuși de România și Ungaria.

Rovana Plumb a transmis luni Comisiei juridice a Parlamentului European (JURI) că și-a plătit datoria de 800.000 de lei pe care o avea către o persoană fizică, bani luați pentru a sponsoriza PSD la alegerile europarlamentare, oferindu-i creditorului două apartamente pe care le avea în proprietate, potrivit unei scrisori transmise comisiei



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”