Civili găsiți carbonizați și în Kupiansk, în mașinile cu care fugeau de bombardamente

Civili găsiți carbonizați și în Kupiansk, în mașinile cu care fugeau de bombardamente

O coloană bombardată de vehicule civile a fost descoperită în raionul Kupiansk, din regiunea Harkov, a declarat șeful administrației militare regionale Harkov, Oleg Sinegubov, citat de Novaia Gazeta.Europa .

„Ocupanții au atacat civili care încercau să scape de bombardamente. Potrivit datelor preliminare, 20 de persoane au murit în mașini”, a scris oficialul.

Partea rusă nu a comentat încă informațiile despre bombardamente.

Cu o zi înainte, pe 30 septembrie, trupele ruse au lovit un convoi umanitar civil la ieșirea din regiunea Zaporojie. Bilanțul: cel puțin 30 de morți și a 118 răniți – toți civili.

Potrivit șefului administrației regionale, în clipa în care au fost atacați, „oamenii stăteau la coadă pentru a părăsi teritoriul ocupat temporar, pentru a-și ridica rudele și a aduce ajutor”.

Un reprezentant al forțelor de ocupație din regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a declarat, în schimb, că bombardamentul fusese executat de Forțele Armate ale Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...