Clădire prăbuşită în Iran: Bilanţul, revizuit în creştere la 18 morţi, iar căutările continuă

Clădire prăbuşită în Iran: Bilanţul, revizuit în creştere la 18 morţi, iar căutările continuă

Prăbuşirea unui imobil în construcţie în sud-vestul Iranului s-a soldat cu 18 morţi, au anunţat joi autorităţile iraniene, revizuind în creştere bilanţul, la patru zile după tragedie, informează AFP.

Luni, imobilul Metropol de 10 etaje, în construcţie la Abadan, unul dintre principalele oraşe din provincia Khuzestan, s-a prăbuşit parţial în mijlocul uneia dintre cele mai frecventate străzi din acest oraş cu 230.000 de locuitori.

"Numărul exact de persoane aflate sub dărâmături rămâne necunoscut, însă noi am găsit până în prezent trupurile neînsufleţite a 18 persoane", a declarat guvernatorul Abadanului, Ehsan Abbaspour, citat de agenţia de presă Irna.

Un bilanţ precedent, de miercuri, informa despre 14 morţi .

Potrivit lui Abbaspour, "37 de persoane au fost scoase de sub dărâmături şi duse la spital", de unde majoritatea s-au externat deja. Căutările vor continua "până când ultimul corp va fi găsit", a adăugat el.

Foto: (c)Hossein Abdollah Asl/EPAMiercuri, ministrul de interne al Iranului, Ahmad Vahidi, a declarat la televiziunea de stat că operaţiunile de căutare avansează încet din cauza "posibilităţii prăbuşirii clădirilor vecine".

Potrivit televiziunii iraniene, imobilul se afla pe "strada centrală cea mai frecventată" din oraş, unde clădirile sunt în special dedicate unor activităţi "comerciale, medicale" sau găzduiesc birouri.

Justiţia locală a anunţat marţi arestarea a zece persoane, printre care primarul în exerciţiu al Abadanului şi doi foşti primari, precum şi a unui număr neprecizat de angajaţi municipali şi de supervizori ai proiectului, acuzaţi că sunt "responsabili" de această tragedie.

În 2017, prăbuşirea unui centru comercial de 15 etaje ce data de la începutul anilor 1960, Plasco Building, în centrul Teheranului, s-a soldat cu 22 de morţi, între care 16 pompieri care erau prezenţi acolo de mai multe ore pentru a stinge un incendiu.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 SURSE Premierul a cerut Ministerului de Finanțe o grilă de impozitare a pensiilor speciale