Claudiu Năsui (USR): Azi, mafia din sistemul de sănătate de stat a câştigat din nou

Claudiu Năsui (USR): Azi, mafia din sistemul de sănătate de stat a câştigat din nou

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, apreciază că revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu , a fost determinată de deciziile privind transparentizarea punctelor de vaccinare sau organizarea concursurilor "pe bune" pentru CNAS.

"Azi, mafia din sistemul de sănătate de stat a câştigat din nou. Demiterea unui ministru nu pare mare lucru, dacă ne uităm la ultimii 31 de ani. Pleacă unul, vine altul, iar sistemul acesta de cumetrii, şi numesc aici, din păcate, statul român, merge 'tot înainte, că înainte era mai bine', lejer, spre pensia specială. Din banul muncit de dumneavoastră trăiesc aceşti paraziţi. Aceşti hibrizi între hidră şi căpuşă, pe care îi ştim cu toţii. Ne-am obişnuit să le zicem generic 'mafie'. Iată că mafia din sănătate a câştigat şi azi. A câştigat pe linie toate luptele, nu ne mirăm. Presiunea infernală la care a fost supus Vlad Voiculescu a fost făcută de acest sistem, care, vă zic din proprie experienţă, se urcă pe cadavre să rămână mufat la banii din taxele şi impozitele plătite de fiecare om care lucrează în România. Bani ai nimănui, bani daţi sub semnături din acest sistem grotesc", a scris liderul USR Bucureşti pe Facebook .

Acesta a adăugat că este "neînchipuit cât de greu e să faci reformă în acest stat" şi că Vlad Voiculescu "s-a văzut în scurtă vreme înlăturat", după ce a încercat o astfel de reformă.

"Înainte să îl judecăm pe Vlad pentru 'lipsa de comunicare', haideţi să vedem ce a declanşat linşajul mediatic, şi aici nu acuz media, ci pe cei din afara lor, care găsesc în televizor o tribună de la care îşi promovează interesele. Momentul zero a fost transparentizarea punctelor de vaccinare. Acelea la care aveau acces doar conectaţii şi familiile lor. Justiţia a zis deja că iniţiaţii au sărit peste rând. Bătându-şi joc de toţi românii. De oamenii care au înţeles perfect că trebuie să se vaccineze, vor să se vaccineze şi nu au unde. Acela a fost momentul cheie care a dus în cele din urmă la acest deznodământ. Au mai fost şi alte motive care au dus la demiterea lui Vlad, de exemplu concursurile pe bune pentru CNAS (o instituţie a statului român mai bogată decât majoritatea ministerelor). Doamnelor şi domnilor, votanţi ai coaliţiei sau nu, este de neînchipuit cât de greu e să faci reformă în acest stat. Vlad a încercat şi, din păcate, s-a văzut în scurtă vreme înlăturat", a subliniat Năsui. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...