Climă: Decizia americană este o "mare decepție" (purtător de cuvânt ONU)

Climă: Decizia americană este o "mare decepție" (purtător de cuvânt ONU)

Decizia americană de a se retrage din Acordul de la Paris privind schimbările climatice reprezintă o "mare decepție", a afirmat joi purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, citat de AFP.

"Este esențial ca Statele Unite să își păstreze un rol conducător în dosarele despre mediul înconjurător", a adăugat el, subliniind dorința secretarului general Antonio Guterres de "a dialoga cu guvernul american și cu toate părțile implicate din Statele Unite".

"Transformarea prevăzută în Acordul de la Paris este deja în curs", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Antonio Guterres, a subliniat el, "are încredere în orașele, statele și întreprinderile din Statele Unite pentru a continua — împreună cu alte țări — (...) să acționeze în favoarea unei creșteri economice durabile și cu emisii reduse de carbon care va crea locuri de muncă de calitate și piețe de desfacere și va asigura prosperitatea în secolul al 21-lea".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului