Climă: Orașul Pittsburgh devine simbolul rezistenței împotriva lui Trump

Climă: Orașul Pittsburgh devine simbolul rezistenței împotriva lui Trump

Primarul orașului Pittsburgh, ridicat joi la rang de exemplu de Donald Trump al politicii sale "Mai întâi America" pentru a justifica retragerea din acordul asupra schimbărilor climatice, l-a atacat joi pe președintele american, afirmând că privește mai repede spre Paris decât spre Washington, relatează AFP.

Sursa foto: Bill Peduto / Facebook.com

În doar câteva minute după seria sa de mesaje pe Twitter, primarul Bill Peduto a devenit favoritul rețelelor sociale și simbolul rezistenței politice la nivel local împotriva deciziei-șoc a liderului de la Casa Albă.

Donald Trump a anunțat retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice , generând o undă de șoc și o nedumerire la nivel mondial în ce privește viitorul textului semnat la sfârșitul lui 2015 de 195 de țări, printre care SUA conduse de Barack Obama.

"Statele Unite stau alături de Siria, Nicaragua și Rusia, decizând să nu participe la acordul internațional de la Paris. Acum este timpul pentru ca orașele să preia frâiele" economiei verzi, a scris mai întâi Bill Peduto.

"Am fost ales pentru a-i reprezenta pe locuitorii din Pittsburgh, nu din Paris", afirmase cu câteva minute mai devreme președintele american din grădina de la Casa Albă, adăugând că dorește ca "nimic să nu se pună în calea" noastră pentru redresarea economiei americane.

După care a insistat: "Este timpul să punem Youngstown din Ohio, Detroit din Michigan și Pittsburgh din Pennsylvania, care se află printre cele mai minunate locuri din această țară, înaintea Parisului din Franța".

Astfel, omul de afaceri republican a făcut un amalgam din vechi orașe industriale lăsate la voia întâmplării, ca Detroit, și din altele, ca Pittsburgh, care cunosc o renaștere postindustrială fulgerătoare cu centre urbane ce s-au metamorfozat complet în ultimii ani.

"În calitate de primar al orașului Pittsburgh, vă pot asigura că vom urma directivele Acordului de la Paris pentru cetățenii noștri, economia noastră și viitorul nostru", a subliniat Bill Peduto.

Edilul a ținut să facă astfel diferența între orașul său din Estul american și cele din America profundă care l-au propulsat masiv pe omul de afaceri la Casa Albă.

"Fapte: Hillary Clinton a primit 80% din voturi la Pittsburgh", a adăugat primarul. "Pittsburgh stă în picioare alături de restul lumii și va urma Acordul de la Paris", a insitat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...