Clinton câștigă ultima dezbatere, cu cea mai mică diferență dintre cele trei confruntări (CNN)

Clinton câștigă ultima dezbatere, cu cea mai mică diferență dintre cele trei confruntări (CNN)

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a câștigat ultima dezbatere cu rivalul său republican, Donald Trump, cu o diferență de 13 puncte procentuale (52% față de 39%), cea mai mică dintre cele trei dispute față în față, potrivit unui sondaj prezentat de CNN, preluat joi de EFE.

După prima dezbatere din 26 septembrie, 62% au optat pentru Clinton și 27% pentru Trump ( o diferență de 35 de puncte), în timp ce după cea de-a doua confruntare, pe 9 octombrie, distanța s-a redus la 23 de puncte (57% la 34%) în favoarea democratei.

Dintre cei care au vizionat ultima dezbatere , de miercuri seara, 50% au răspuns că Hillary Clinton poate administra mai bine economia (48% Trump), iar 49% au fost de părere că magnatul new-yorkez va gestiona mai bine imigrația.

Totodată, 47% au opinat că Trump a fost mai sincer în dezbatere, în timp ce 46% dintre telespectatori au spus că mai deschisă a fost Clinton. După prima dezbatere, pe acest subiect, democrata conducea cu o diferență de 13 puncte (53% la 40%).

Sondajul ORC a fost realizat pentru CNN după finalizarea dezbaterii, pe un eșantion de 547 de intervievați, și are o marjă de eroare de 4%.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria