Clotilde Armand (USR): Să ridicăm nivelul de educație, ca să putem oferi o muncă mai calificată, să nu fim o țară low-cost

Clotilde Armand (USR): Să ridicăm nivelul de educație, ca să putem oferi o muncă mai calificată, să nu fim o țară low-cost

Vicepreședinta USR Clotilde Armand a declarat marți la Oradea că în România ar trebui ridicat nivelul de educație și calificare pentru a oferi 'o muncă mai calificată, ca să nu fim o țară low-cost'.

'Economia low-cost este încă prea importantă în România, în comparație cu ce ne-am dori. Știți bine că economia IT este 6-7% din PIB, un lucru foarte bun, o economie cu valoare adăugată mare, partea de auto, foarte bună, sunt domenii unde chiar există valoare adăugată, dar nu destul. În domeniul medical, și acolo este o oportunitate pentru noi. (...) Aici este o oportunitate economică foarte mare. Pentru asta e nevoie doar de medici buni, ceea ce avem în România. Peste tot unde vedem o oportunitate de a presta niște servicii de calitate cu valoare adăugată mare trebuie să facem în România', a declarat, în conferință de presă, Clotilde Armand.

Prezentă la Oradea cu ocazia lansării candidaților USR Bihor în alegerile parlamentare din 11 decembrie, vicepreședinta USR a declarat că ținta este de a obține 10%.

'La ora actuală, ce produce fiecare român este prea puțin față de ce poate să producă în străinătate, de exemplu. Faptul că producem puțin, că economia nu merge bine, nu putem face alte lucruri pentru că nu avem bani. Va trebui să ridicăm nivelul de educație ca să putem oferi o muncă mai calificată, ca să nu fim o țară low-cost, ci dimpotrivă, o țară unde munca este de bună calitate, ca să avem o economie la nivelul țărilor din vest. Noi credem foarte mult în calificare, în sistemul educațional, școli profesionale, infrastructuri adecvate, clustere puternice. Toate împreună, mediul privat și statul și sistemul de educație, vor putea să ridice economia românească. Fără o economie puternică nu vom putea să ridicăm tot restul. Trebuie să producem mai mult, să fim mai calificați, mai educați', a spus Clotilde Armand.

Ea a mai adăugat că România este una dintre cele mai pro-europene țări.

'Europa ar fi foarte fericită ca această țară profund pro-europeană să fie și o țară bogată, cu o economie robustă. Nu cred că țările din vest vor să mențină România ca o țară low-cost. În niciun caz. Eu cred că au nevoie aici, în Europa de est, de niște economii puternice', a subliniat Clotilde Armand.

La Senat va candida pe prima poziție avocatul Cristian Rusu, urmat de liderul USR Bihor, Alexandru Flora, iar la Camera Deputaților pe primul loc se află notarul Silviu Dehelean, urmat de Nadia Pal, fostă candidată la Primăria Oradea, ca independentă.

'Am decis să îmi depun candidatura pentru Senatul României având în vedere, în primul rând, practica de 20 de ani pe care o am în materie avocațială, ce va cântări simțitor în calitatea prestației unui parlamentar. Biroul nostru este unul dintre cele care a realizat câteva precedente naționale în România. (...) În ultima perioadă meseria de avocat a ajuns să fie cunoscută și apreciată la justa ei valoare. Adică suntem cei care creăm precedente, care obligăm Curtea Supremă să interpreteze legile, în folosul cetățeanului, cei care obligăm Parlamentul să facă inițiative legislative și să aplice legea în folosul omului de rând', a spus avocatul Cristian Rusu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...