Cluburile mici de fotbal vor avea o asociație europeană. UE sprijină demersul

Cluburile mici de fotbal vor avea o asociație europeană. UE sprijină demersul

Uniunea Europeană și-a exprimat luni sprijinul pentru o nouă organizație fotbalistică în Europa, care să reprezinte cluburile mici și mijlocii.

Teren de fotbal -arhiva foto

Uniunea Cluburilor Europene (UEC), care s-a lansat luni la Bruxelles și se consideră organizația de fotbal "cu picioarele pe pământ", a fost susținută de vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, arată Politico .

"Nu văd asta ca pe o problemă sau ca pe o contribuție la fragmentarea fotbalului european. Face parte din același ecosistem, aceeași galaxie. Este un lucru pozitiv", a spus Schinas.

"Este logic, în acest model european de sport, ca cluburile, indiferent de mărimea lor, să facă parte din ecosistemul mai larg. Aceasta este încă o planetă care se apropie de o galaxie care trebuie să lucreze în armonie", a adăugat Margaritis Schinas.

UEC își propune să reprezinte sutele de cluburi profesionale europene care nu se află sub umbrela puternicei Asociații Europene a Cluburilor, condusă în prezent de șeful qatarez al lui Paris Saint-Germain , Nasser al-Khelaifi.

În urma evenimentului de lansare, la care au participat 40 de cluburi din 25 de țări, UEC va începe procesul de înscriere a membrilor oficiali. Acesta va fi deschis cluburilor profesioniste din prima și a doua divizie din întreaga Europă, au precizat organizatorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat