Cluj: 11 pacienţi şi 26 de cadre medicale de la Institutul Oncologic, infectaţi cu COVID-19

Cluj: 11 pacienţi şi 26 de cadre medicale de la Institutul Oncologic, infectaţi cu COVID-19

Un număr de 11 pacienţi şi 26 de cadre medicale de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN) au fost depistaţi cu COVID-19, dintre care cinci cadre medicale în ultima săptămână.

"În această săptămână au fost depistaţi cu coronavirus 11 pacienţi, din care 2 pacienţi simptomatici cu afecţiuni oncologice, cancer pulmonar, având simptome asemănătoare COVID - în IOCN, contaminaţi posibil din surse externe, pe Secţia de Radioterapie III. Menţionam faptul că toţi aceşti pacienţi sunt cazuri grave, ce au necesitat internare în vederea efectuării procedurii de radioterapie, tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dată fiind situaţia critică în care se aflau. 5 persoane (personal medical şi auxiliar) pe Secţia de Radioterapie III, toţi asimptomatici, contaminate, posibil, din surse externe (familie) - izolaţi la domiciliu", se arată într-o informare a managerului IOCN, Dr. Ioan-Cătalin Vlad.

Potrivit sursei citate, din totalul de 1.063 de angajaţi ai IOCN, au fost depistaţi cu COVID-19 şi sunt acum izolaţi 8 medici, 9 asistente, două îngrijitoare, o infirmieră şi şase persoane auxiliare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

2 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

3 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

4 Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm

5 Fabrica de javre a României / Azi Valentin Stan, antivaccinist