Cluj: Câteva mii de persoane participă la protestul din centrul municipiului

Cluj: Câteva mii de persoane participă la protestul din centrul municipiului

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat vineri, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în a patra seară de proteste organizate de la adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de urgență pentru modificarea codurilor penale.

Oamenii s-au adunat în centrul orașului începând cu ora 19,00, urmând, cel mai probabil ca la un moment dat, să pornească în marș pe străzile municipiului, așa cum au făcut și zilele anterioare.

Manifestanții poartă pancarte inscripționate cu mesaje antiguvernamentale, cer demisia cabinetului Grindeanu și alegeri anticipate: "DNA să vină să vă ia", "Jos Guvernul", "Guvern de hoți", "PSD — ciuma roșie".

De asemenea, protestatarii au adus cu ei goarne sau sticle de plastic în care au băgat monezi sau pietre, pe care le agită, steaguri, pancarte al căror mesaj este împotriva corupției.

Manifestarea a fost organizată, ca de obicei, cu ajutorul mesajelor transmise pe internet, prin rețelele de socializare.

Participanții la miting sunt însoțiți de efective ale forțelor de ordine, însă în aceste ultime zile de protest, intervenția lor nu a fost necesară. Echipaje ale Serviciului de Poliție Rutieră Cluj-Napoca sunt, de asemenea, amplasate pe traseul pe care se știe că o iau de obicei manifestanții, pentru ca circulația, atât a coloanei de protestatari, cât și a mașinilor din trafic, să se desfășoare fără incidente.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…