Cluj: Câteva mii de persoane participă la protestul din centrul municipiului

Cluj: Câteva mii de persoane participă la protestul din centrul municipiului

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat vineri, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în a patra seară de proteste organizate de la adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de urgență pentru modificarea codurilor penale.

Oamenii s-au adunat în centrul orașului începând cu ora 19,00, urmând, cel mai probabil ca la un moment dat, să pornească în marș pe străzile municipiului, așa cum au făcut și zilele anterioare.

Manifestanții poartă pancarte inscripționate cu mesaje antiguvernamentale, cer demisia cabinetului Grindeanu și alegeri anticipate: "DNA să vină să vă ia", "Jos Guvernul", "Guvern de hoți", "PSD — ciuma roșie".

De asemenea, protestatarii au adus cu ei goarne sau sticle de plastic în care au băgat monezi sau pietre, pe care le agită, steaguri, pancarte al căror mesaj este împotriva corupției.

Manifestarea a fost organizată, ca de obicei, cu ajutorul mesajelor transmise pe internet, prin rețelele de socializare.

Participanții la miting sunt însoțiți de efective ale forțelor de ordine, însă în aceste ultime zile de protest, intervenția lor nu a fost necesară. Echipaje ale Serviciului de Poliție Rutieră Cluj-Napoca sunt, de asemenea, amplasate pe traseul pe care se știe că o iau de obicei manifestanții, pentru ca circulația, atât a coloanei de protestatari, cât și a mașinilor din trafic, să se desfășoare fără incidente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…