Cluj: Câteva zeci de persoane au manifestat pentru susținerea familiei tradiționale

Cluj: Câteva zeci de persoane au manifestat pentru susținerea familiei tradiționale

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la un miting al organizației Noua Dreaptă, de susținere a familiei tradiționale, organizat în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Participanții au purtat bannere cu mesaje de tipul: 'Pentru familia tradițională', 'Clujul nu este Sodoma', 'Marșul Normalității pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie'.

În timpul manifestației, o tânără care a participat în aceeași zi la marșul 'Cluj Pride' al comunității LGBT și care ulterior a fost prezentă în Piața Avram Iancu a fost ridicată de către jandarmi. Tânăra, care purta un tricou alb cu mesajul 'spunedrept', a întrerupt discursurile celor care vorbeau la marșul Noii Drepte, spunând că marșul LGBT nu a fost unul obscen.

Organizatorii mitingului Noii Drepte le-au cerut jandarmilor s-o îndepărteze pe tânără pentru că este provocatoare. Aceasta s-a opus, dar a fost luată pe sus de către jandarmi și dusă într-o autospecială, iar apoi la poliție, pentru identificare.

'S-a dat acolo (nr — la mitingul LGBT) un mesaj de pace. Nu este normal ca o comunitate să se ridice împotriva celeilalte. Eu sunt pentru dialog. Am vrut dialog', a spus tânăra.

Șeful Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Clițan, a spus că tânăra a fost condusă la poliție pentru cercetări privind tulburarea desfășurării normale a unei manifestări publice.

Peste 500 de persoane au participat, sâmbătă, la un marș al comunității LGBT, intitulat 'Cluj Pride', organizat la Cluj-Napoca.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alex Bodi, dedicații cu bani pentru Vica Blochina la Sorinel Puștiu! La câteva ore de la party, fosta balerina…

2 ULTIMA ORĂ Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc multe buletine de vot de la alegerile locale din S…

3 Așa o fi?

4 În România nimic nu este întâmplător...

5 Telenovelă locală / „Împăratul înghețatei” din România, super-petrecere pe yacht cu „Prințesa prăjiturilor” de l…