Cluj: Câteva zeci de persoane au manifestat pentru susținerea familiei tradiționale

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, la un miting al organizației Noua Dreaptă, de susținere a familiei tradiționale, organizat în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Participanții au purtat bannere cu mesaje de tipul: 'Pentru familia tradițională', 'Clujul nu este Sodoma', 'Marșul Normalității pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie'.

În timpul manifestației, o tânără care a participat în aceeași zi la marșul 'Cluj Pride' al comunității LGBT și care ulterior a fost prezentă în Piața Avram Iancu a fost ridicată de către jandarmi. Tânăra, care purta un tricou alb cu mesajul 'spunedrept', a întrerupt discursurile celor care vorbeau la marșul Noii Drepte, spunând că marșul LGBT nu a fost unul obscen.

Organizatorii mitingului Noii Drepte le-au cerut jandarmilor s-o îndepărteze pe tânără pentru că este provocatoare. Aceasta s-a opus, dar a fost luată pe sus de către jandarmi și dusă într-o autospecială, iar apoi la poliție, pentru identificare.

'S-a dat acolo (nr — la mitingul LGBT) un mesaj de pace. Nu este normal ca o comunitate să se ridice împotriva celeilalte. Eu sunt pentru dialog. Am vrut dialog', a spus tânăra.

Șeful Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Clițan, a spus că tânăra a fost condusă la poliție pentru cercetări privind tulburarea desfășurării normale a unei manifestări publice.

Peste 500 de persoane au participat, sâmbătă, la un marș al comunității LGBT, intitulat 'Cluj Pride', organizat la Cluj-Napoca.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 VIDEO Priviți, acesta este Pasajul Ciurel, blocat complet luni după-amiază