Cluj: Circa 200 de protestatari cer dizolvarea Parlamentului

Cluj: Circa 200 de protestatari cer dizolvarea Parlamentului

Aproximativ 200 de persoane au protestat, joi seară, în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, cerând dizolvarea Parlamentului.

* Protest la Universitate împotriva "Parlamentului Rușinii"

Protestatarii sunt nemulțumiți de decizia parlamentarilor privind pensiile aleșilor locali, de cea referitoare la dezincriminarea conflictului de interese și de cea de respingere a cererii DNA privind încuviințarea urmăririi penale împotriva fostului ministru de Externe, Titus Corlățean.

'Nu pensii speciale, doar închisoare', 'Vrem dreptate, nu imunitate', 'Revoluția-i în toi, Parlamentul la gunoi', 'Educație, nu corupție', 'DNA, noi suntem de partea ta', se putea citi pe afișele pe care le-au purtat protestatarii adunați în Piața Unirii.

Unul dintre organizatorii protestului, Bogdan Rădulescu, a spus că deciziile din ultimele zile ale parlamentarilor reprezintă un atentat la siguranța națională.

'Ce au făcut în ultimele zile este atentat la siguranța națională. Au votat dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentarii care și-au angajat rudele, au rezolvat Legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, au închis dosarul Diaspora referitor la organizarea dezastruoasă a votului pentru prezidențiale, iar Senatul a respins cererea procurorilor DNA de încuviințare a urmăririi penale împotriva fostului ministru de Externe, senatorul PSD Titus Corlățean. Ne-am săturat. Cred că singura soluție este dizolvarea Parlamentului, pentru că ei își fac legile lor și ne sfidează pe noi. Deci cerem dizolvarea Parlamentului', a menționat Bogdan Rădulescu.

El a mai spus că parlamentarii "votează legi doar pentru ei și împotriva românilor" și că protestele ar putea fi reluate până la rezolvarea situației.

AGERPRES/ (AS-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”