Cluj: Circa 3.500 de oameni în marșul de protest pe străzile orașului

Cluj: Circa 3.500 de oameni în marșul de protest pe străzile orașului

În jur de 3.500 de persoane mărșăluiesc duminică seara, în jurul orei 20,30, pe străzile centrale ale Clujului, scandând lozinci împotriva Guvernului Grindeanu, căruia îi cer demisia.

Oamenii au început să se strângă în Piața Unirii începând cu ora 19,00, aducând cu ei pancarte cu diferite mesaje, steaguri tricolore pe care le agitau și diferite instrumente de suflat, cum ar fi fluiere sau vuvuzele.

De pe fereastra unui imobil din piață, cineva a aprins un proiector care plasa pe fațada unei clădiri de pe latura opusă mesaje precum '#rezist', '#existăm', '#suntem destui?', '#ați obosit?', '#continăm' și alte mesaje asemănătoare.

Ca și în serile trecute, în piață a fost adus un sistem de sonorizare și o mică scenă, pe care a urcat Bogdan Rădulescu, un tânăr cunoscut clujenilor ca realizator de emisiuni TV și care este unul dintre organizatorii protestelor. Acesta a rostit, timp de câteva minute, un discurs în care a arătat că manifestările din piață nu sunt organizate de niciun partid și că oamenii vin să protesteze pentru că sunt nemulțumiți de felul în care Guvernul înțelege să conducă țara. Rădulescu a subliniat că nu este, așa cum a fost acuzat de diferite personae, 'MC-ul Clujului', și i-a îndemnat pe cei strânși în piață să reziste până la 53 de zile de protest, atât cât s-a stat în Piața Universității, în urmă cu 27 de ani, la manifestațiile intrate în istorie sub numele de 'Golaniadă'.

În jurul orei 20,00 oamenii au pornit pe străzile orașului, într-un marș deja cunoscut clujenilor de la protestele din zilele anterioare, pe traseul Bd. Eroilor-Dorobanților, până în Piața Mărăști și înapoi în centru. Pe acest drum, coloanei de manifestanți i se alătură oameni veniți din diferite direcții.

Protestatarii sunt însoțiți, ca de fiecare dată, de forțele de ordine, nefiind înregistrate incidente.

Oamenii scandează 'Demisia!', 'Hoții', 'România trezește-te!' sau 'Rezistăm', iar pe pancarte sunt scrise mesaje precum 'Ați obosit? Ghinion! Noi nu!', 'Ziua muncim, noaptea vă păzim'.

Aceasta este a 13-a zi de proteste de la emiterea OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

AGERPRES / (A, AS — autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

3 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

4 VIDEO Avalanșă de porcării pe scena festivalului co-fondat de influencerul Selly

5 Imagini istorice din anii '70 / De frica rușilor, Transfăgărăşanul a fost construit în doar patru ani