Cluj: Dosarul în care Gregorian Bivolaru e acuzat de trafic de persoane se va rejudeca la Tribunalul Cluj

Curtea de Apel Cluj a decis marți ca procesul în care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este acuzat de trafic de persoane să fie rejudecat la Tribunalul Cluj, instanță care l-a achitat pe cel în cauză.

'Prin hotărârea pronunțată de Curtea de Apel Cluj, astăzi, 04.10.2016, în cauza privind pe inculpatul Gregorian Bivolaru, s-au dispus următoarele: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — DIICOT—Serviciul Teritorial Cluj și părțile civile A.G.T. și C.(A)C. împotriva Sentinței penale 62 din 11.02.2015 a Tribunalului Cluj, pe care o desființează în întregime și dispune rejudecarea cauzei de către instanța de fond, Tribunalul Cluj. Ultimul act valabil de la care procesul penal își reia cursul este declarația martorului P.C.C. de la termenul din 26 noiembrie 2014. Stabilește sumele de câte 985 lei în favoarea Baroului de avocați Cluj, reprezentând onorarii pentru apărătorii din oficiu desemnați părților vătămate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului", se arată într-o informare transmisă marți de conducătorul Biroului de informare și relații publice al Curții de Apel Cluj, judecătorul Gheorghe Valentin Chitidean.

Pe 6 septembrie, Gregorian Bivolaru a fost prezentat unei instanțe a Curții de Apel Cluj, alături de alți 19 de inculpați. Procesul de la Curtea de Apel Cluj a avut mai multe termene anterioare, dar de fiecare dată au fost amânări, din cauză că nu era prezent Bivolaru.

Gregorian Bivolaru și alte 19 persoane urmau să fie judecate la Curtea de Apel Cluj pentru trafic de persoane, după ce, în aceeași cauză, Tribunalul Cluj l-a achitat, în 2015, într-un dosar instrumentat de DIICOT și trimis în judecată în anul 2007.

Gregorian Bivolaru a fost prins în Franța, pe 26 februarie, în urma colaborării dintre Poliția Română și autoritățile franceze.

Autoritățile de aplicare a legii din Europa și EUROPOL au lansat, la începutul anului în curs, site-ul www.eumostwanted.eu, care ajută la depistarea celor mai căutați infractori ai Europei. România apărea pe acest portal cu doi urmăriți, printre care era și Gregorian Bivolaru, pe numele căruia exista un mandat de executare a șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul București, în urma sentinței definitive date de ÎCCJ.

Pe numele lui a fost emis și un mandat de urmărire internațională, specific țărilor care nu sunt conectate la SIS.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

AGERPRES/ (AS-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc