Cluj: Filme premiate la marile festivaluri, prezentate la TIFF 2021

Cluj: Filme premiate la marile festivaluri, prezentate la TIFF 2021

O serie de filme care au fost premiate sau nominalizate în anul 2020 la festivaluri de profil precum Cannes, Veneţia şi San Sebastian vor fi prezentate la ediţia din 2021 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

"Filme selecţionate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut -Cannes, Veneţia şi San Sebastián - dar şi noutăţi absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediţie. Între 23 iulie şi 1 august, ediţia aniversară a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va marca nu doar bucuria de a fi din nou împreună la Cluj-Napoca, ci şi şansa unică de a vedea pe marile noastre ecrane producţii remarcabile a căror lansare a fost afectată de contextul pandemic", se arată într-un comunicat trimis, marţi de organizatori.

Potrivit sursei citate, unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, semnat de Harry Macqueen şi prezentat în premieră la San Sebastián, este "Supernova", cu Colin Firth şi Stanley Tucci, o poveste de dragoste tandră în care cei doi protagonişti călătoresc prin locuri dragi lor pentru a-şi revedea prietenii, întrucât unul dintre ei se luptă cu pierderea memoriei.

TIFF este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania. Ediţia a 20-a va avea loc între 23 iulie şi 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă necesare în contextul actual. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

4 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate