Cluj: Focar de COVID-19 la o fabrică din Aghireşu; 24 de cazuri pozitive

Cluj: Focar de COVID-19 la o fabrică din Aghireşu; 24 de cazuri pozitive

Un focar de COVID-19 a fost confirmat în localitatea Aghireşu, la o fabrică, unde s-au înregistrat 24 de cazuri pozitive.

"Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireşu, cu 24 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajaţi testaţi, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza UAT Aghireşu. S-a luat măsura suspendării activităţii unităţii pentru o perioadă de 14 zile şi a dezinfectării corespunzătoare a spaţiilor de lucru. Cei 24 pozitivi vor fi transportaţi la spitalele COVID din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicală, aceştia fiind în prezent asimptomatici. Contacţii direcţi identificaţi din ancheta epidemiologică au fost carantinaţi la domiciliu pentru 14 zile (inclusiv ceilalţi 51 de angajaţi negativi şi aparţinătorii acestora)", declară prefectul Mircea Abrudean.

Prefectul mai spune că, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri, localitatea ar putea să fie carantinată.

"Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituţiilor abilitate, urmând ca, în situaţia în care numărul cazurilor pozitive va creşte, să fie luată în calcul măsura carantinării UAT-ului", a precizat prefectul Mircea Abrudean. AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...