Cluj: Îmbulzeală la ghișeele pentru înmatricularea autoturismelor

Zeci de persoane s-au îmbulzit și s-au certat, marți dimineață, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Cluj pentru depunerea dosarelor de înmatriculare a mașinilor și a fost nevoie de prezența jandarmilor pentru menținea ordinii.

Cearta a apărut între cei care au făcut o listă de așteptare de luni seara și între persoane care au ajuns la ghișee cu câteva ore înainte de începerea programului, pentru a prinde un loc.

Prefectul Gheorghe Vușcan a declarat, pentru AGERPRES, că aglomerația s-a făcut simțită începând cu 1 februarie, după eliminarea unor taxe pentru înmatricularea autovehiculelor, cum este cazul timbrului de mediu.

"Din păcate, în ultimele zile a apărut mai mare îmbulzeala pentru că au fost și derutați de o serie de comentarii din presă că se vor schimba nu știu ce reglementări. În rest, trebuie să recunoaștem că există o presiune asupra noastră, pentru că limitele biologice ale funcționarilor de acolo și capacitățile de procesare sunt la nivelul a 200 de dosare procesate pe zi, ori solicitările sunt din păcate mai mari de atât. Ba mai mult, oamenii își fac tot felul de liste, lucru pe care noi nu-l putem controla și apar și nemulțumiri în legătură cu ordinea pe acele liste de așteptare. Apare această altercație pentru că unii de acolo — și noi am semnalat și colegilor de la anticorupție, IPJ să vadă care este situația — pentru că sunt unii șmecheri care vor să monopolizeze cu nu știu ce liste și chiar contra cost, să vândă numere de ordine, lucru care nu e în regulă. De aceea, cetățenii de bună credință se lovesc de acești indivizi', a spus Gheorghe Vușcan.

El speră ca situația să se mai reglementeze în zilele următoare, deși spune că tot va fi aglomerație, fiindcă numărul de solicitări de înmatriculare auto a crescut de chiar zece ori, iar personalul este același.

"Ne-am luat măsuri și numere de ordine personalizate, să nu se poată vinde, avem înscriere online, suntem testări cu un soft de programare. Am făcut nenumărate demersuri pentru a rezolva această situație, dar numărul înmatriculărilor e mult mai mare, însă eu zic că în câteva zile, inclusiv prin acea programare online, să se mai reglementeze situația, dar așteptarea tot va fi una de ordinul zilelor, fiindcă e limitată capacitatea de procesare. Ne cerem scuze și solicităm înțelegere", a mai spus prefectul.

AGERPRES/(A — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…