Cluj: Mii de credincioși au participat la slujba de Bobotează; 15.000 de sticle de apă sfințită au fost împărțite enoriașilor

Cluj: Mii de credincioși au participat la slujba de Bobotează; 15.000 de sticle de apă sfințită au fost împărțite enoriașilor

Mii de persoane au participat vineri la slujba de Bobotează, iar apoi au stat la coadă, în ciuda gerului, în piața din fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, pentru a lua o sticlă de apă sfințită.

După slujba din Catedrală, mitropolitul Andrei Andreicuț a coborât în piața Avram Iancu, din centrul orașului, și, însoțit de un sobor de preoți și de cei aproximativ 3.000 de credincioși, a continuat predica, apoi a sfințit apa.

'Sărbătoarea, fără dumneavoastră, nu ar fi așa frumoasă și vă mulțumim pentru participare. Este frig ca la Bobotează. Astăzi se sfințește firea apelor și harul Duhului Sfânt să vă sfințească sufletele dumneavoastră și tot anul să fie bun. La toate mesele, inimi vesele', a spus IPS Andrei Andreicuț la finalul slujbei.

Cele 15.000 de sticle de apă sfințită au fost apoi împărțite credincioșilor.

AGERPRES/(A — autor: Elena Stanciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...