Cluj: Numărul protestatarilor a ajuns la peste 20.000

Cluj: Numărul protestatarilor a ajuns la peste 20.000

Peste 20.000 de persoane se află vineri seara, la ora transmiterii acestei știri, în coloana de protestatari de la Cluj care a parcurs un marș pe străzile din jurul centrului.

Grupul de protestatari, având inițial aproximativ 5.000 de persoane, a pornit în jurul orei 20,00 din centru și a străbătut arterele principale din jurul Pieței Unirii, care este punctul cel mai central al municipiului. Pe drum, pâlcuri numeroase de oameni s-a alăturat manifestanților. Astfel, numărul celor care protestau s-a înmulțit extrem de repede în această a patra seară de proteste organizate de la adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de urgență pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

Manifestanții poartă pancarte inscripționate cu mesaje antiguvernamentale, cer demisia cabinetului Grindeanu, precum și alegeri anticipate.

De asemenea, protestatarii au adus cu ei trompete, goarne, porta-voci, scoțând zgomote puternice. La manifestare participă și grupuri de tineri care vin cu tobe, în care bat ritmuri alerte sau chiar anumite melodii.

Pe drum unii manifestanții au primit chiar și ceai cald. Patronul unui mic restaurant aflat pe traseul protestelor a scos în fața localului o masă și a pregătit 100 de litri de ceai și 500 de pahare. El a oferit trecătorilor și câteva zeci de felii de pizza.

Oamenii au adus cu ei și steaguri, pancarte cu diferite mesaje sau fotografii.

Manifestarea a fost organizată, ca de obicei, cu ajutorul mesajelor transmise pe internet, prin rețelele de socializare.

Participanții la miting sunt însoțiți de efective ale forțelor de ordine, care nu au avut însă parte de incidente și nu au trebuit să intervină la manifestațiile din ultimele zile.

Echipaje ale Serviciului de Poliție Rutieră Cluj-Napoca sunt, de asemenea, amplaste pe traseul pe care îl traversează coloana de manifestanți, pentru a bloca traficul acolo unde el se intersectează cu oamenii care mărșăluiesc și care ocupă în drumul lor toată lățimea carosabilului.


UPDATE 19.59 Câteva mii de persoane participă la protestul din centrul municipiului

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat vineri, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în a patra seară de proteste organizate de la adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de urgență pentru modificarea codurilor penale.

Oamenii s-au adunat în centrul orașului începând cu ora 19,00, urmând, cel mai probabil ca la un moment dat, să pornească în marș pe străzile municipiului, așa cum au făcut și zilele anterioare.

Manifestanții poartă pancarte inscripționate cu mesaje antiguvernamentale, cer demisia cabinetului Grindeanu și alegeri anticipate: "DNA să vină să vă ia", "Jos Guvernul", "Guvern de hoți", "PSD — ciuma roșie".

De asemenea, protestatarii au adus cu ei goarne sau sticle de plastic în care au băgat monezi sau pietre, pe care le agită, steaguri, pancarte al căror mesaj este împotriva corupției.

Manifestarea a fost organizată, ca de obicei, cu ajutorul mesajelor transmise pe internet, prin rețelele de socializare.

Participanții la miting sunt însoțiți de efective ale forțelor de ordine, însă în aceste ultime zile de protest, intervenția lor nu a fost necesară. Echipaje ale Serviciului de Poliție Rutieră Cluj-Napoca sunt, de asemenea, amplasate pe traseul pe care se știe că o iau de obicei manifestanții, pentru ca circulația, atât a coloanei de protestatari, cât și a mașinilor din trafic, să se desfășoare fără incidente.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani