Cluj: Penitenciarul Gherla nu e de acord ca primarul Cherecheș să depună jurământul în biserică

Cluj: Penitenciarul Gherla nu e de acord ca primarul Cherecheș să depună jurământul în biserică

Penitenciarul Gherla a respins o cerere a primarului ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, de a depune jurământul de primar, duminică, în Catedrala Episcopală din Baia Mare.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, vineri, că instituția pe care o reprezintă nu a aprobat cererea deoarece locul ales 'nu corespunde din punct de vedere operativ'. El a mai spus că se va analiza un alt loc și o altă zi pentru depunerea jurământului.

Pe 27 aprilie, Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, în timp ce el se afla în stare de arest.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, pr.dr. Cristian Ștefan, a declarat în urmă cu două săptămâni, pentru AGERPRES, că primarul Cătălin Cherecheș a depus prin intermediul unei persoane o solicitare scrisă pentru a depune jurământul de edil în incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare.

"Desigur, Episcopia nu poate refuza această solicitare și nu ar fi nimic ieșit din comun, doar că locul de depunere al jurământului trebuie aprobat de prefectul județului. Referitor la solicitarea domnului Cherecheș, cred că din punct de vedere religios nu comitem nicio greșeală, iar Biserica așa cum bine știm, dorește îndreptarea păcătosului", a spus pr.dr. Cristian Ștefan.

AGERPRES / (AS — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut