Cluj: Rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, ales președinte al CNATDCU

Cluj: Rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, ales președinte al CNATDCU

Rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB), Ioan-Aurel Pop, a fost ales vineri președinte al Consiliului General al CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare). Potrivit unui comunicat de presă al UBB, propunerea a venit din partea Academiei Române și a fost votată, în unanimitate, de către membrii Consiliului General al CNATDCU.

'Alegerea mea în funcția de președinte al CNATDCU reprezintă o continuare a asumării unor responsabilități în spațiul public. Întreaga mea activitate profesională, fie că am predat istorie unor minți tinere, fie că am condus cea mai mare universitate din România, s-a bazat pe asumarea deplină a rolului pe care l-am avut. Am încercat să mă pun, cu onoare și demnitate, în slujba oamenilor', a declarat academicianul clujean.

Înaintea alegerii sale ca președinte, rectorul UBB ocupase funcția de vicepreședinte CNATDCU.

Din acest Consiliu fac parte reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior din București, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Sibiu, Ploiești și Târgu Mureș, precum și de la Academia Română.

Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare este organism consultativ al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, alcătuit pe criterii de prestigiu profesional și moral din cadre didactice universitare și cercetători, având cel puțin titlul de conferențiar universitar sau de cercetător științific II, ori titluri echivalente obținute în străinătate, membri ai Academiei Române și ai unor instituții de cultură.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…